Now Reading:
Klanječkoj školi odobren projekt u programu ERASMUS+
Full Article 2 minutes read

Klanječkoj školi odobren projekt u programu ERASMUS+

skola klanjec

Agencija za mobilnost i programe Europske Unije odobrila je projektni prijedlog koji je Osnovna škola Antuna Mihanovića Klanjec prijavila u okviru programa ERASMUS+, Ključna aktivnost 1, za područje općeg obrazovanja. 

Odlukom o dodjeli financijske potpore za projektne prijedloge za 2019. godinu od 24.5.2019., klanječkoj školi je odobreno 15.324,00 EUR za projekt pod nazivom „Uz granicu bez granica“.

Riječ je programu kojim Europska unija  financijski podupire usavršavanje učitelja, jačanje kapaciteta, integraciju iskustva stečenih zahvaljujući mobilnosti i učiteljskoj razmjeni u europskim zemljama, jačanje interkulturalnih kompetencija, modernizaciju i internacionalizaciju škole.

Projekt “Uz granicu bez granice”, u suradnji s klanječkim učiteljima, osmislila je i napisala projektni prijedlog ravnateljica Melita Ulama sa željom da se učiteljima omogući edukacija i razmjena iskustava iz njihovih nastavnih predmeta u više europskih zemalja. Tako će zahvaljujući ovom projektu naši učitelji moći vidjeti kako izgleda nastava njihova predmeta u primjerice Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji.., a sve kako bi pozitivna iskustva mogli primijeniti u nastavi i u našoj školi.

– Smatramo da škola treba biti nositelj promjena u zajednici. Zahtjevi novih generacija učenika sve su raznolikiji te je potrebno kontinuirano se mijenjati i uvoditi nove metode i strategije u obrazovanju. Zato naša škola želi kontinuirano osposobljavati učitelje koji će stjecanjem novih znanja moći motivirati učenike različitih sposobnosti i zadovoljiti potrebe modernih generacija. Ovim ćemo projektom rad u našoj školi obogatiti novim znanjima, međunarodnim obrazovnim i kulturnim iskustvom i kontaktima. Pasi Sahlberg je napisao:„…ako svi razmišljamo na isti način, vjerojatno nitko od nas ne razmišlja baš mnogo.“ rekla je uz ovaj lijepi uspjeh ravnateljica Melita Ulama.

www.sjever.hr/klanjec.hr 31.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.