Now Reading:
Prelogu 8,5 milijuna kuna za daljnje uređenje Gospodarske zone Sjever
Full Article 3 minutes read

Prelogu 8,5 milijuna kuna za daljnje uređenje Gospodarske zone Sjever

prelog mingo

U Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Grad Prelog primio je Odluku o financiranju, kojom se Gradu Prelogu dodjeluje 8.447.811,57 kuna bespovratnih sredstava za realizaciju ulaganja u projekt pod nazivom „Izgradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni u Prelogu – Sjever“, što čini 85% prihvatljivih troškova za ovaj projekt, odnosno najveći mogu iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova. Odluku je gradonačelniku Preloga Ljubomiru Kolareku uručio ministar Darko Horvat.

Tijekom svečanosti dodjeljeno je ukupno 46 odluka o financiranju u okviru Poziva “Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona” za 46 gradova i općina s područja Republike Hrvatske. Poziv je bio namijenjen za infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona s ciljem poboljšanja njihove kvalitete i usluga koje pružaju. Prijavitelji su putem Poziva mogli ostvariti sufinanciranje prihvatljivih troškova energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijske infrastrukture. 

“Financiranje poduzetničke infrastrukture koju će koristiti ulagači i poduzetnici dio je sveukupnih napora Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja. U okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija do sada je izravno za poduzetnike, poduzetničke potporne institucije ili za ulaganja u poduzetničku infrastrukturu objavljeno ukupno 29 poziva vrijednih više od 6 milijardi kuna”, istaknuo je tom prilikom ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, kao domaćin svečanosti. 

Uz njega su bili prisutni i državni tajnici Ministarstva Nataša Mikuš Žigman, Mario Antonić i Zdenko Lucić, državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU Spomenka Đurić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec, pomoćnice ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac i Ivana Soić te gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave koji su primili Odluke o financiranju.

Na Poziv se prijavilo ukupno 66 projektnih prijedloga, a uvjete su zadovoljila njih 46. Ukupna vrijednost projekata iznosi 425,3 milijuna kuna, od čega je bespovratnih sredstava 268,6 milijuna kuna. Postupak dodjele provela je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje (SAFU).

www.sjever.hr/prelog.hr 30.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.