Now Reading:
Potpisani ugovori vrijedni 300 tisuća kuna za financiranje programa i projekata udruga iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja
Full Article 3 minutes read

Potpisani ugovori vrijedni 300 tisuća kuna za financiranje programa i projekata udruga iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja

koren

U prostorijama Županijske uprave danas, 30. svibnja potpisani su ugovori u okviru Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga za djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2019. godinu. Na temelju provedenog Javnog natječaja i Prijedloga Povjerenstva za ocjenjivanje programa i projekata udruga za prioritetna područja iz nadležnosti Upravnog odjela za gospodarstvo dodijeljena su sredstva u iznosu od 300 tisuća kuna za provedbu 36 programa i projekata 26 udruga koje imaju sjedište na području Koprivničko-križevačke županije.

Uvodno se obratio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac koji je kazao kako je cilj natječaja razvoj civilnog društva, posebno u području djelovanja udruga iz gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja te je čestitao predstavnicima udruga.

Čestitkama se pridružio i župan Darko Koren koji je potpisao ugovore s predstavnicima udruga te pohvalio njihovu aktivnosti i dodao: „Kao Županija prepoznajemo vašu ulogu u zajednici i snažno podržavamo vaš rad i djelovanje upravo kroz ovakve natječaje. Veseli nas raznolikost vaših programa i projekata, što je također jedan od važnijih elemenata i dokazuje širinu vaših djelatnosti i bogatstvo kojim raspolažemo. Naglasak je na poljoprivredi, kao i na želji i cilju da se zaštite mali proizvođači, jer Županija, uz veliko uvažavanje urbanih sredina i industrije, mora iskazati pojačanu odgovornost prema ruralnim područjima. Bez njih nema niti jake Županije, jer je naš temeljni zadatak ravnomjerni razvoj svih naših područja uz posebnu brigu o slabije razvijenim područjima.

Župan je izrazio zadovoljstvo potpisivanje ugovora te je udrugama zahvalio na dugogodišnjoj suradnji, kao i doprinosu županijskim manifestacijama poput Obrtničkog i gospodarskog sajma, Dana travnjaka, Dana voća i Dana povrća.

Želim vam mnogo uspjeha u realizaciji vaših programa i projekata, jer je vaš uspjeh i naš uspjeh.“, poručio je župan.

U ime okupljenih predstavnika udruga obratili su se predsjednik Udruge vinogradara i voćara Đurđevac Marijanko Ređep i predsjednik Pčelarske udruge Lipa Koprivnica Zdenko Lončarić koji su zahvalili Županiji na podršci i sredstvima koja im uvelike pomažu u radu.

Koprivničko-križevačka županija kontinuirano od 2004. godine provodi sufinanciranje programa i projekata koje provode udruge iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja, a sredstva koja su uložena u razdoblju 2004. – 2018. iznose nešto više od 2,5 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici županijskih upravnih tijela te ostali suradnici.

www.sjever.hr 30.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.