Now Reading:
Projekt izgradnje kotlovnica i rekonstrukcije grijanja na Trgu kralja Tomislava i Ulice Ante Starčevića u Koprivnici uskoro u punom pogonu
Full Article 3 minutes read

Projekt izgradnje kotlovnica i rekonstrukcije grijanja na Trgu kralja Tomislava i Ulice Ante Starčevića u Koprivnici uskoro u punom pogonu

grijanje koprivnica

Dugogodišnji problem s grijanjem u navedenim zgradama trajno će biti riješen u kratkom roku zahvaljujući kvalitetnoj suradnji investitora – plinskog distributera Koprivnica plina d.o.o i suvlasnika.

„Ukupna investicija u toplinski sustav iznosi oko četiri milijuna kuna, a projekt je u potpunosti financirao Koprivnica plin iz vlastitih sredstava. Korisnicima je omogućena otplata na rate kroz razdoblje od 12 godina, a uvedena je i mogućnost jednokratne otplate uz popust. Po otplati sustava, kotlovnica postaje vlasništvo suvlasnika zgrade, izvijestio je na konferenciji za novinare Dean Gnjidić, predsjednik Uprave Koprivnica plina zaključivši da su se neovisne kotlovnice s vanjskom ugradnjom pokazale kao tehnički i financijski optimalno rješenje.

Govoreći o tehničkim značajkama novog sustava, član Uprave Koprivnica plina Marinko Bagarić kazao je da je instalirano šest novih vanjskih visoko učinkovitih kotlovnica proizvođača Beretta te da sada svaka zgrada ima svoju kotlovnicu ukupne snage 2,9 MW. Provedena je potpuna rekonstrukcija toplinskih podstanica po zgradama (grijanje i topla voda), montirani su vanjski Schiedel dimnjaci te su ugrađena odgovarajuća mjerila toplinske energije za grijanje i  pripremu sanitarne tople vode.

Predstavnik suvlasnika Bruno Čer zahvalio je investitoru na brzoj i kvalitetnoj realizaciji projekta kojim će vrlo skoro biti riješena dugogodišnja neizvjesna situacija s grijanjem navedenih zgrada, koje su desetljećima bile priključene na stari neučinkoviti sustav te su stanari često zimi znali ostajati bez tople vode i grijanja.

Projekt je pozdravio i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice: „Prije dvije godine RWE je ušao u vlasničku strukturu koprivničkog plinskog biznisa kao partner grada Koprivnice. Njihova ekspertiza i agilan pristup rezultirali su još jednim projektom na dobrobit građana Koprivnice“.

www.sjever.hr 29.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.