Now Reading:
Danas još kiša, a od sutra više sunčanog vremena, no i dalje nestabilno
Full Article 2 minutes read

Danas još kiša, a od sutra više sunčanog vremena, no i dalje nestabilno

kiša

Do srijede će kiša biti česta, mjestimice i obilnija te izraženija, a lokalno je moguće i nevrijeme praćeno tučom i prolazno jakim vjetrom. Od četvrtka više sunčanog vremena, no i dalje nestabilno

Nakon kraćeg razdoblja stabilnijeg, sunčanijeg i toplijeg vremena, iako diljem Hrvatske ne i sasvim stabilnog i suhog, u prvom dijelu novoga tjedna ovogodišnji svibanj nastavlja ‘po svom’ – pretežno oblačno i manje toplo, uz čestu kišu, koja ponegdje može biti i ‘prljava’, prognoza je meteorologa HRT-a Zorana Vakule. No, dodaje Vakula, većini je vjerojatno znatno važnija spoznaja da će ponovno u mnogim mjestima biti obilnije kiše, i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i područjima uz njega – prenosi Net.hr.

Prema prognozi DHMZ-a danas nas očekuje oblačno s kišom te lokalno izraženijim pljuskovima praćenim grmljavinom. Obilne oborine bit će ponajprije na sjevernom Jadranu, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar u unutrašnjosti umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na udare povremeno i jak. U Dalmaciji će puhati umjereno do jako jugo, dok će na sjevernom Jadranu zapuhati bura. Najviša temperatura u gorskim i središnjim krajevima od 12 do 16, a drugdje između 18 i 23 °C.

Sutra promjenjivo oblačno mjestimice s kišom u unutrašnjosti i ponekim pljuskom u Dalmaciji. Više sunčanog i suhog vremena bit će na sjevernom Jadranu. Vjetar umjeren sjeverni i sjeverozapadni, duž obale još ujutro umjerena mjestimice i jaka bura koja će okrenuti sjeverozapadnjak. Najniža temperatura.

s.kalajdžija/sjever.hr/Net.hr/DHMZ 29.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.