Now Reading:
Zagrebačka županija financira s 2,2 milijuna kuna projekte zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih udruga
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija financira s 2,2 milijuna kuna projekte zdravstvenih, socijalnih i humanitarnih udruga

zgz udruge

Župan Stjepan Kožić i predstavnici udruga civilnoga društva koje se bave zdravstvenim, socijalnim i humanitarnim radom potpisali su danas ugovore o financiranju provedbe projekata i programa u 2019. godini. S 2,2 milijuna kuna, Županija financira projekte i programe 48 udruga. Ranije su već potpisani i ugovori s braniteljskim udrugama, čije aktivnosti u ovoj godini Županija sufinancira s 500.000 kuna.

„Danas smo potpisali ugovore s udrugama koje skrbe o djeci žrtvama rata, mladima, osobama s invaliditetom, umirovljenicima, osobama s posebnim potrebama, žrtvama nasilja u obitelji… Podupiremo njihove projekte i programe kako bi se značajnom broju ljudi poboljšala kvaliteta života“, rekao je župan Kožić.

U ime potpisnika ugovora zahvalila je Đurđa Penava, predsjednica Udruge „Srce“ iz Svetog Ivana Zeline.

„Ovdje se danas okupila specifična grupa ljudi, čije udruge aktivnosti usmjeravaju prema ranjivim skupinama društva, djeci i mladima s teškoćama, osobama s invaliditetom, starijima, nemoćnima, liječenim ovisnicima… Na području županije djeluje značajan broj ovakvih udruga. Planiranjem i dodjelom sredstava Zagrebačka županija nam je dala ulogu ravnopravnih partnera u provedbi socijalne politike“, rekla je Penava, zahvalivši Županiji „što je prepoznala nastojanja i trud koje ulažu udruge civilnoga društva“. „Povjerenje moramo opravdati provedbom naših programa“, zaključila je Penava.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 29.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.