Now Reading:
U Lepoglavi održan Olimpijski festival dječjih vrtića
Full Article 2 minutes read

U Lepoglavi održan Olimpijski festival dječjih vrtića

djecja olimpijada lepoglava

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave u Lepoglavi je održan Olimpijski festival dječjih vrtića na kojem su nastupili mališani iz šest dječjih vrtića – DV Lepoglave ( dvije ekipe), DV Runolista iz Žarovnice, DV Bambi iz Sračinca, Vrteca pri OŠ Videm te DV Zeko iz Cestice.

Poput pravih olimpijaca, mališani su u školsku sportsku dvoranu ušli u defileu, podignuta je olimpijska zastava, zapaljena olimpijska vatra, intonirana je olimpijska himna, a natjecatelji su položili olimpijsku prisegu.
Dobrodošlicu je u Europskom gradu sporta sudionicima Olimpijskog festivala dječjih vrtića poželio gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši kako se Grad Lepoglava potvrđuje i kao grad prijatelj djece.

Vrtićki mališani natjecali su se u pet disciplina – trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, skoku u dalj, bacanju loptice u dalj i nogometu. U Ukupnom je poretku najuspješniji bio DV Zeko iz Cestice, slijedi DV Runolist Žarovnica te Lepoglava 1.

Medalje najuspješnijima uručili su zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave Hrvoje Kovač i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonko Županić.

www.sjever.hr 28.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.