Now Reading:
Potpisana Izjava o suradnji između Krapinsko-zagorske županije i provincije Chungcheongnam iz Južne Koreje
Full Article 3 minutes read

Potpisana Izjava o suradnji između Krapinsko-zagorske županije i provincije Chungcheongnam iz Južne Koreje

delegacija j koreje

U utorak je u cjelodnevnom posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji boravila delegacija iz provincije Chungcheongnam iz Republike Koreje.

Posjet županiji započeo je prijemom u Uredu župana u Krapini, nakon čega su župan Željko Kolar i predsjednik Skupštine provincije Byong-kuk Ryou, potpisali Izjavu o suradnji između županije i pokrajine.

Nakon potpisivanja Izjave župan Kolar izjavio je kako je potpisivanje Izjave pokazivanje interesa za zajedničku suradnju i to prvenstveno u turizmu, ali i u drugim područjima. “U uredu smo razgovarali o suradnji o obrazovnom sustavu i o razmjeni studenata. Ovo danas je samo jedan mali korak koji smo postavili kao temelj za buduću suradnju i složili smo se da se dugoročna suradnja gradi korak po korak. Definirali smo koje su nam sličnosti i gdje bismo najbrže moglo doći do konkretne suradnje”, rekao je župan Kolar.

Predsjednik skupštine provincije Chungcheongnam, Byong-kuk Ryou, rekao je kako Južnokorejci vole doći u Hrvatski i do sada došlo preko 500 tisuća turista. “Danas smo potpisali Izjavu o suradnji kako bismo mogli, osim na području turizma, nastaviti suradnju i na drugim područjima, a to su poljoprivreda, kultura, obrazovanje, industrija”, rekao je predsjednik skupštine Ryou.

Tijekom dana, delegacija iz Republike Koreje posjetit će i Muzej krapinskih neandertalaca, Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, svetište u Mariji Bistrici i Bluesun hotel Kaj.

Provincija Chungcheongnam je poznata po izvorima mineralne tople vode i toplicama te razvoju zdravstvenog turizma, i dodatno je zainteresirana za hrvatska iskustva. Riječ je o ekonomski drugoj najjačoj regiji u Republici Koreji.

m.sopek/sjever.hr 28.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.