Now Reading:
Potpisan ugovor Grada Koprivnice i HRS-a o suorganizaciji rukometne utakmice Hrvatska – Njemačka
Full Article 4 minutes read

Potpisan ugovor Grada Koprivnice i HRS-a o suorganizaciji rukometne utakmice Hrvatska – Njemačka

rukomet

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija, će u nedjelju, 2. lipnja s početkom u 16 sati u koprivničkoj sportskoj dvorani Gimnazije „Fran Galović“, odigrati prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv reprezentacije Njemačke za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2019. u Japanu. Na konferenciji za medije koja je održana danas u prostorima Gradskih bazena Cerine u ime Grada Koprivnice kao suorganizatora utakmice, Ugovor je potpisala predsjednica Zajednice športskih udruga grada Koprivnice Jasmina Stričević, dok je u ime Hrvatskog rukometnog saveza potpis na ugovor stavio direktor marketinga Silvijo Njirić.

“Jako sam zadovoljna što će utakmica biti u Koprivnici jer koprivnička publika posjećuje utakmice u velikom broju i prepoznaje kvalitetu. Hvala Hrvatskom rukometnom savezu na povjerenju i mogućnosti da zajedno organiziramo još jedan događaj. I u nedjelju na tribinama očekujem veliku podršku i vjerujem u pozitivan rezultat“, s ponosom je istaknula Jasmina Stričević.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Silvio Njirić: “HRS ide iz događanja u događanje, nakon Festivala rukometa, sada je pred nama kvalifikacijska utakmica za žene i nastavljamo dalje. Želim zahvaliti Gradu Koprivnici, Županiji, ali i svim prijašnjim suorganizatorima na vrhunsko organiziranim događajima. Vjerujem da je pred nama još jedan lijep događaj i dobra podrška na tribinama“.

Konferenciji  je bio prisutan i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji nije krio zadovoljstvo što je Koprivnica ponovno domaćin jednom velikom sportskom događaju.

Hvala HRS-u što smo dobili priliku ugostiti ovu utakmicu i želim izraziti dobrodošlicu našoj reprezentaciji. Koprivnica je grad sporta, glavni rukometni grad kad je u pitanju ženski rukomet. I to su stvarale generacije rukometašica, trenera i trenerica. Vjerujem da u nedjelju zajedno možemo pobijediti Njemačku i nadam se da ćemo uspjeti“.

Izbornik reprezentacije Nenad Šoštarić, kapetanica Katarina Ježić i Dejana Milosavljević

Danas nam se priključuje ostatak ekipe, Ivana Kapitanović, Ivana Dežić i Valentina Blažević. Od današnjeg dana počinjemo svi zajedno. Zdravstveno stanje je u redu, cure su zdrave i bit će sve dobro. Protiv Njemačke trebamo biti maksimalno agresivni u obrani, ne dozvoljavati im varijantu slobodnih udaraca, polukontre i kontre. S druge strane, u napadu biti dovoljno uporni, pokušati udarce kroz njih jer teško da ih možemo prepucati“, istaknuo je izbornik Šoštarić.

Iako je iza njih duga i naporna sezona, naše reprezentativke vjeruju u pozitivan ishod. Klupske obveze su iza nas i fokusirane smo na reprezentaciju za koju uvijek imamo snage. Napravit ćemo videoanalize, trener je zadužen za taktiku i poslušat ćemo ga te se nadamo pozitivnom rezultatu“, naglasila je kapetanica Ježić.

Dejana Milosavljević u Koprivnici se osjeća kao kod kuće s obzirom da brani boje Podravke Vegete. “Većina cura je tu igrala i mislim da se sve osjećamo kao kod kuće. Neopisiv je osjećaj igrati ovdje u punoj dvorani i vjerujem u dobar nastup“, istaknula je Milosavljević.

Ulaznice za utakmicu mogu se po pristupačnoj cijeni od 20 kuna kupiti online na ulaznice.hr ili na ulazu u dvoranu prije početka utakmice.

www.sjever.hr Foto Facebook HRS 28.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.