Now Reading:
Od iduće školske godine srednjoškolci Koprivničko-križevačke županije dobivaju jesenski odmor
Full Article 2 minutes read

Od iduće školske godine srednjoškolci Koprivničko-križevačke županije dobivaju jesenski odmor

sastanak ravnatelja srednjih skola

U županijskoj upravi u ponedjeljak je održan radni sastanak s ravnateljima srednjih škola Koprivničko-križevačke županije na kojem su zamjenik župana Ratimir Ljubić i suradnici raspravljali o nedavnoj Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja kojom je između ostalog  za iduću školsku godinu propisana i mogućnost ostvarivanja prava na jesenski odmor, kao i korištenje zimskog odmora u dva dijela.

Zamjenik Ljubić je sa suradnicima uvodno ravnateljima prenio informacije iz Ministarstva te pojasnio Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika srednjih škola za školsku godinu 2019./2020.  Prema Odluci, nastavna godina započinje 9. rujna 2019. a završava 17. lipnja 2020. godine odnosno 22. svibnja 2020. za učenike završnih razreda srednje škole, a predviđena su i četiri modela odmora o kojima odlučuje osnivač nakon pribavljenih mišljenja školskih ustanova.

Školama je na sastanku dan rok za dostavu njihovih prijedloga, nakon čega će osnivač odabrati jedan od načina realizacije odmora jednoobrazno za učenike svih školskih ustanova nad kojima Županija ima osnivačka prava.

Na sastanku se raspravljalo i o Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. kojom je utvrđen postupak i način upisa učenika, broj upisnih mjesta u razrednim odjelima prvih razreda srednjih škola, rokovi za prijavu i upis te ostali uvjeti i postupci za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020.

www.sjever.hr/kckzz.hr 28.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.