Now Reading:
Učenici 10 varaždinskih srednjih škola ispite državne mature iz izbornih predmeta ponovno će pisati u Ispitnom centru Varaždin
Full Article 3 minutes read

Učenici 10 varaždinskih srednjih škola ispite državne mature iz izbornih predmeta ponovno će pisati u Ispitnom centru Varaždin

sporazum drzavna matura

Učenici 10 srednjih škola iz Varaždinske županije će ispite državne mature iz izbornih predmeta i ove godine pisati na jednom mjestu – u Ispitnom centru Varaždin.

U Županijskoj palači danas su ravnatelji srednjoškolskih ustanova potpisali Sporazum o suradnji na pripremi i provedbi ispita državne mature iz izbornih predmeta, čiji su potpisnici i Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja te Varaždinska županija kao osnivač škola.

Nakon uspješno provedenog prošlogodišnjeg pilot-projekta, izmjenom Pravilnika o polaganju državne mature i formalno je reguliran status ispitnog centra kojeg imenuje Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja uz suglasnost nadležne ministrice.

– Za sjedište Ispitnog centra Varaždin imenovana je Prva gimnazija Varaždin, gdje će se ispiti državne mature iz izbornih predmeta polagati u ljetnom i u jesenskom roku. Ta škola je uspješno provedenim pilot-projektom zadovoljila sve potrebne materijalne i tehničke uvjete koji osiguravaju svim učenicima uvjete pisanja ispita propisane Pravilnikom o polaganju državne mature, Pravilima Centra i specifičnim naputcima Centra za ovaj projekt – rekao je zamjenik župana Tomislav Paljak.

Važno je istaknuti da je Nacionalni centar, uz Prvu gimnaziju Varaždin, još dvije ustanove imenovao ispitnim centrom, Graditeljsku školu Čakovec te Gimnaziju „Fran Galović“ Koprivnica. Međutim, jedino u Prvoj gimnaziji Varaždin ispiti će se provoditi i u ljetnom i jesenskom ispitnom roku, dok će u preostala dva centra biti proveden samo jesenski rok.

Dodajmo da su učenici izabrali ukupno 14 predmeta koje će polagati u Ispitnom centru Varaždin, a to su: fizika, biologija, psihologija, kemija, politika i gospodarstvo, informatika, likovna umjetnost, sociologija, povijest, geografija, filozofija, etika, glazbena umjetnost i vjeronauk.

www.sjever.hr 27.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.