Now Reading:
Održana 58. Noćna utrka grada Samobora
Full Article 4 minutes read

Održana 58. Noćna utrka grada Samobora

nocna utrka samobor

Otkako je prije 4 godine vraćena na ulice grada i na glavni gradski trg, sve je veće zanimanje domaćih i stranih atletičara za sudjelovanje na Noćnoj utrci grada Samobora. Stoga su i ove godine ispunjena očekivanja organizatora, Kluba cestovnog o planinskog trčanja Samobor, kao i sportaša, koji su svi primili zaslužene medalje i u dobrom raspoloženju čekali proglašenje najboljih.

Trčale su se 3 utrke – 1500 metara trčali su učenici, a atletičari i svi ostali svoju su brzinu provjeravali na 5 i 10 kilometara dugoj stazi kroz grad.

Među dvjesto osnovnoškolaca i srednjoškolaca najbrži je bio Matija Kuhar iz samoborske Srednje strukovne škole, a u ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Petra Jurišić oz OŠ Milana Langa iz Bregane.

Više nego prošle godine, preko 180 trkača, sudjelovalo je u utrci na 5 km. Pobijedio je Danijel Peček (Zagreb Runners/AK Dubrovnik – 16:52), drugi je na cilj stigao naš Matija Razum (OK Japetić & KCIPT Samobor – 17:11), a treći je bio Filip Piškulić (Zagreb Runners – 17:36). Lanjska pobjednica Martina Đođo (Zagreb Runners – 20:51) bila je i ovaj put najbrža, za drugo mjesto otrčala je Dora Mlinarić (SAK Fit Zaprešić – 20:56), a treća je bila Anđelka Kasum (Zagreb Runners/AK Dubrovnik – 21:03). 

Trasu od 10 km najbrže je istrčao Kristijan Rubinić iz AK Jastreb s vremenom od 33:13, drugo mjesto pripalo je Dejanu Patrčeviću iz Adriatic Coachinga s vremenom 33:43, a treći je na cilj stigao Krešimir Balaško iz AK Svetice s vremenom od 35:02. U ženskoj konkurenciji treću godinu zaredom pobijedila je Anda Tomaš iz AK Svetice s vremenom 39:36, drugo mjesto je otrčala Mirjana Kolar iz Ak Žumberak s vremenom 43:45, a treća je bila Branka Kiseljak iz IND-a s vremenom 44:35.

U predahu između dvije utrke na Trgu se našao i novopečeni mladi bračni par, koji je na svom putu također morao proći kroz cilj pa su za uspomenu i oni ponijeli startne brojeve i medalje, uz zasluženi pljesak gledatelja. 
Medalje i nagrade najboljima uručili su zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić i predsjednik Samoborskog športskog saveza Miro Kelečić, a svima je čestitao i zahvalio na dolasku predsjednik KCIPT- a, i sam vrstan trkač, Goran Lesjak. 

Na besprijekornoj organizaciji Petra Aralica zahvalila je još i suorganizatorima i sponzorima, Gradu Samoboru i Turističkoj zajednici, koji su osigurali poklone, te Policijskoj postaji, Komunalcu i svima koji su brinuli za sigurnost natjecatelja.

www.sjever.hr/samobor.hr 27.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.