Now Reading:
Kolar: U Krapinsko-zagorskoj županiji vatrogastvo je način života
Full Article 2 minutes read

Kolar: U Krapinsko-zagorskoj županiji vatrogastvo je način života

vatrogasci

Hodočašće, dvadeseto po redu, hrvatskih vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici održano je ove nedjelje, a vatrogascima iz svih krajeva Hrvatske je dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju poželio župan Željko Kolar:

„Dobrodošli u županiju u kojoj je vatrogastvo ne posao, ne poziv, nego način života. Dobrodošli u Krapinsko-zagorsku županiju kroz koju, kad bi prošli njezine 32 općine i grada, 82 vatrogasna društva i 2 profesionalne vatrogasne postrojbe, nema kuće u kojoj netko iz obitelji u tradiciji starijoj od 140 godina nije bio član vatrogasnog društva. To je ta snaga na području naše županije i meni, kao županu, su upravo vatrogasci prva snaga na koju mogu računati“ – istaknuo je župan Kolar te posebno zahvalio svim vatrogascima koji diljem Hrvatske čuvaju imovinu i ljudske živote.

Prisutnim vatrogascima obratili su se glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, dok je misu vodio p. Anto Pavlović.

Na hodočašću su, uz 1.500 okupljenih vatrogasaca, također bili načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, počasni predsjednik HVZ-a Franjo Gregurić, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ-e i VZO Marija Bistrica Stjepan Skuliber i zapovjednik VZ KZŽ-e Marijan Lovrenčić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek te zapovjednik VZO Marija Bistrica i predsjednik DVD-a Marija Bistrica Velimir Babić i zapovjednik DVD-a Marija Bistrica Nikola Benci.

www.sjever.hr 27.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.