Now Reading:
Slaven Belupo remizirao s Rijekom, Plantak zabio prvijenac, Delić odigrao 300. utakmicu u dresu Slaven Belupa
Full Article 3 minutes read

Slaven Belupo remizirao s Rijekom, Plantak zabio prvijenac, Delić odigrao 300. utakmicu u dresu Slaven Belupa

slaven belupo

Nogometaši Slaven Belupa u posljednjem, 36. kolu Hrvatski Telekom Prve lige odigrali su 1:1 s viceprvakom države i osvajačem Kupa Rijekom. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš pred otprilike 1000 ljudi jedini pogodak za Slaven Belupo postigao je Plantak. Bio je to njegov prvijenac. Utakmica je počela svečanošću. Dopredsjednik Uprave kluba Robert Markulin predao je Mateasu Deliću prigodan poklon, dres s brojem 300, za tristoti nastup u dresu Slaven Belupa. Lijepo je bilo i čuti i vidjeti veliki pljesak kojeg je koprivnička publika uputila kapetanu.

Trener Ivica Sertić u današnjoj utakmici nije mogao računati na ozlijeđene Bačelić Grgića, Zirduma, Krstanovića i Čanađiju. U odnosu na prvih 11 iz prošle utakmice protiv Rudeša umjesto Šarlije zaigrao je Nowak, umjesto Jajala Plantak, umjesto Dolčeka Bogojević, a u vrhu napada istrčao je Lima umjesto Mladena.

Prvi je u šestoj minuti zaprijetio Plantak, ali je obrana Rijeke odbila njegov udarac u korner. Odgovorili su gosti preko Ristovskog pet minuta kasnije, no nije bio precizan s 15-ak metara. U prvih pola sata obje momčadi su igrale oprezno pa nije bilo previše prilika. Udarac Lončara u 29. minuti završio je pokraj vratnice. Isti igrač zaprijetio je golu Slaven Belupa i dvije minute kasnije, ali je Filipović vrhunskom reakcijom otklonio opasnost. Najveću priliku u prvom poluvremenu vidjeli smo u posljednjoj, 45. minuti. Martinaga je centrirao, Nowak spustio loptu za Međimorca koji iz vrlo dobre situacije, s otprilike šest metara, šalje loptu iznad grede.

Nastavak susreta odličnom prilikom otvorila je naša momčad kada Lima iz blizine nije uspio pogoditi gol Rijeke. U 56. minuti Prskalo je održao dva puta Rijeku na životu. Prvo nakon udarca Lime, a zatim i Plantaka. Ipak, minutu kasnije nije ni on mogao spasiti goste. Plantak je odlično reagirao na prvoj stativi nakon kornera i zabio za 1:0. Samo sedam minuta kasnije gosti Rijeka je izjednačila preko Acostyja. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, iako su prijetili Plantak s jedne te Acosty i Halilović s druge strane. Posebno valja istaknuti golmana Filipovića koji je vrhunskom reakcijom spasio svoja vrata pri drugoj prilici.

Bila je ovo posljednja prvenstvena utakmica naše momčadi u aktualnoj sezoni. Igračima trenera Ivice Sertića slijedi ljetni odmor, a prvi trening u pripremama za iduću sezonu odradit će 17. lipnja na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš.

25. svibnja 2019. – 36. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – HNK Rijeka 1:1 (0:0)

NK Slaven Belupo: Filipović – Iharoš, Međimorec, Nowak, Martinaga – Plantak, Vidović (od 73. Mladen), Puclin (od 60. Bongongui) – Delić, Lima, Bogojević (od 77. Bogojević). Trener: Ivica Sertić

HNK Rijeka: Sluga – Braut, Escoval, Punčec, Smolčić – Lončar (od 70. Halilović), Lepinjica, Bušnja – Murić, Ristovski (od 80. Liber), Acosty. Trener: Igor Biščan.

Suci: Dalibor Mlakar (Zagreb), Igor Krmar (Zagreb), Krunoslav Ambrinac (Zagreb)

Delegat: Robert Balen (Zagreb)

Kontrolor: Miroslav Vitković (V. Gorica)

Žuti kartoni: Martinaga 62′, Mladen 79′ (Slaven Belupo); (Rijeka)

Crveni kartoni: – (Slaven Belupo); – (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Plantak 57′, 1:1 Acosty 64′

Tekst i foto NK Slaven Belupo

Input your search keywords and press Enter.