Now Reading:
Ovako u Zagrebu možete posuditi e knjigu
Full Article 3 minutes read

Ovako u Zagrebu možete posuditi e knjigu

bandić

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice, na konferenciji za novinare Knjižnice grada Zagreba ukorak s europskim knjižnicama, predstavljena je aplikacija posudbe elektroničkih knjiga.           

Novu uslugu KGZ-a Zaki Book, u nazočnosti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, predstavile su novinarima ravnateljica Knjižnica Višnja Cej i voditeljica Gradske knjižnice Ismena Meić. U sklopu konferencije predstavljeno je i idejno rješenje za novu zgradu Gradske knjižnice na mjestu Paromlin zajedno s maketom zgrade.

Sretan sam što grad, treću godinu za redom, može mladima do 15 godina omogućit besplatan upis u knjižnice KGZ-a. Ulaganje u knjigu je ulaganje u znanje. Ovo je svojevrstan dar građanima, uz Dan grada Zagreba, da mogu nastaviti posuđivati odabrana djela u udobnosti vlastitoga doma. A radi se na tome da se što prije u elektroničku ponudu uvrste i knjige za čitatelje mlađe od 15 godina. Također važno je naglasiti kako planovi za novu Gradsku knjižnicu na prostoru Paromlina, idu u prilog razvijanju Zagreba, brinući se pritom o očuvanju povijesne jezgre grada, istaknuo je zagrebački gradonačelnik dodavši kako bi nova zgrada Knjižnice trebala oživjeti kompleks industrijske baštine spomenutog Paromlina.

Ova online usluga će biti građanima dostupna 24 sata na dan, a dovoljno je nakon instalacije aplikacije na vašem uređaju-mobitelu, laptopu ili tabletu, imati članski broj knjižnice te pin koji možete kao član zatražiti na bilo kojem pultu naše mreže knjižnica. Vjerujem da će ovaj potez pridonijeti popularizaciji čitanja odabranih djela, kazala je ravnateljica KGZ-a Višnja Cej.

Voditeljica ustanove  Ismena Meić smatra kako će se premještanjem Knjižnice na novu lokaciju riješiti dva ključna problema. Oživiti će se kompleks koji je od velike važnosti, kao jedan od prepoznatljivih simbola industrijske baštine grada te će se jedna golema građa kojom raspolaže knjižnica premjestiti u puno veći prostor.

www.sjever.hr 25.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.