Now Reading:
Štromar u Zagorje donio 15 odluka i 2,9 milijuna kuna. Kolar rekao da to nije ništa čudno iako su u nedjelju izbori “ako netko kontinuirano dolazi u Zagorje onda je to Štromar”
Full Article 4 minutes read

Štromar u Zagorje donio 15 odluka i 2,9 milijuna kuna. Kolar rekao da to nije ništa čudno iako su u nedjelju izbori “ako netko kontinuirano dolazi u Zagorje onda je to Štromar”

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Predrag Štromar, podijelio je danas u Kumrovcu odluke o dodjeli bespovratnih sredstva za sufinanciranje 15 projekata komunalne i društvene infrastrukture na području Krapinsko-zagorske županije ukupne vrijednosti 2,9 milijuna kuna.

Riječ je većinom o sufinanciranju izgradnje i uređenja nerazvrstanih cesta, nogostupa, parkirališta do obnove javnih objekata i izgradnje dječjih igrališta. Nakon podjele ugovora Štromar je u izjavi za medije naglasio da njegovo ministarstvo svake godine jedan dio sredstava dodjeljuje prema natječaju za potrebe općine i gradova, odnosno za njihove projekte komunalne infrastrukture.

Jedna od općina koja je dobila veći iznos je i Kumrovec. Iznos od 304 tisuće kuna utrošit će se za II. fazu rekonstrukcije zgrade centra za posjetitelje. Načelnik, HNS-ov Robert Šplajt, pojasnio je da je novac potreban da se projekt završi do kraja godine.

-U tom će se centru nalaziti prihvat svih turista i gostiju koji stižu u Kumrovec gdje će svaki od njih dobiti informacije o samom mjestu te turističkim sadržajima ovog kraja. Moći će se čuti i o životu Josipa Broza – pojasnio je Šplajt.

Inače, najveća sredstva dobila je općina Gornja Stubica, 391 tisuću kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

-Općina Gornja Stubica je dobila ugovor ili projekt za asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Dobili smo, dakle, ono što ste cijelo vrijeme potencirali najveći iznos, ali taj najveći iznos nije posljedica političke opcije, nego naprosto okolnosti u kojima se naše nerazvrstane ceste nalaze. Općina Gornja Stubica ima 160 km nerazvrstanih cesta. Od toga je 80 km asfaltiranih, a ostalo je neasfaltirano. Još uvijek postoje naselja, a ima ih više od 20 u Gornjoj Stubici, u koja se može doći isključivo makadamskim putem, zato je potreba općine Gornja Stubica dosta velika za asfaltiranjem upravo tih nerazvrstanih cesta i to je jedan od razloga za, recimo to tako, tako velik iznos. No, da bi se sve ceste asfaltirali i vratili ih u dobro stanje, potrebna su značajno veća sredstva – pojasnio je načelnik Jasmin Krizmanić.

Općina Sveti Križ dobila je pak 348 tisuća također za asfaltiranje nerazvrstanih cesta.

Župan Krapinsko-zagorske županije, SDP-ov Željko Kolar, ne vidi ništa sporno u tome da je dodjela odluka danas dok je za potpredsjednika Vlade rekao da kontinuirano stiže u županiju, barem svaka tri do četiri mjeseca.

-Nije čudno za potpredsjednika Vlade. Ako netko stvarno dolazi u kontinuitetu, ako u kontinuitetu izlaze natječaji van…mogao je doći u ponedjeljak, ali koliko sam razumio, na putu je. Doista ako netko svaka tri, četiri mjeseca u kontinuitetu dolazi, onda je to ministar Štromar. Budimo objektivni – svatko tko je u poziciji bi to iskoristio za izbore i to rade svi u svijetu. Nije to ništa neuobičajeno pa ne znam zašto se mi u Hrvatskoj tome čudimo. Bitno je da je natječaj raspisan još u prvom mjesecu, bitno je da su bili jasni kriteriji i vidite prema ljudima koji su došli ovdje, a stvarno ima svih političkih opcija, i nezavisnih, i lijevih, i desnih. Rekao sam već da komunalna infrastruktura nema stranački predznak i to je najbitnije – zaključio je Kolar.

s.kalajdžija/sjever.hr 24.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.