Now Reading:
Poljaci posjetili Samobor – kušali bermet i kremšnite
Full Article 2 minutes read

Poljaci posjetili Samobor – kušali bermet i kremšnite

poljaci samobor

Grad Samobor posjetila je delegacija iz Poljske u sklopu Erasmus+ KA2 projekta naziva „Međunarodni sastanci s poduzetništvom“. U Samoboskoj kavani Livadić, ugostili su ih predsjednik Gradskog vijeća, Miran Šoić te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte EU, Marinko Džepina.

Iz Poljske su stigli gradonačelnik općine Lezajsk, ravnatelj srednje škole iz istoimenog grada, predsjednica Skupštine općine Tryncza, predsjednik uprave Fondacije solunske braće Ćirila i Metoda koji je ujedno bio i službeni prevoditelj, te 3 članice Fondacije, kao i predstavnica Poljskog Caritasa, njihove najsnažnije neprofitne organizacije. S njima u pratnji stigao je i Ivan Tomasić iz Slavonskog Broda koji je također partner Projekta. 

Okupljeni su izmijenili dobre prakse iz dvaju gradova, ali i ukratko usporedili državne prakse iz gospodarsko-socijalne sfere. Posebice su se osvrnuli na mogućnosti koje nudi članstvo u Europskoj uniji, najviše na društvene projekte financirane iz EU fondova. 

Poljaci su ovom prilikom kušali i naše samoborske specijalitete: bermet i kremšnite, te su nakon službenog dijela u prijateljskoj i ugodnoj atmosferi nastavili razgovor.

www.sjever.hr 24.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.