Now Reading:
HDZ Varaždin: U Europski parlament izabrati ljude koji znaju
Full Article 3 minutes read

HDZ Varaždin: U Europski parlament izabrati ljude koji znaju

hdz

Članovi Gradske organizacije HDZ-a i Mladeži HDZ-a, predvođeni predsjednikom Gradske organizacije i predsjednikom Gradskog vijeća Varaždina Damirom Habijanom, gradskim vijećnikom Damirom Laljekom te predsjednikom Temeljnog ogranka Banfica Brankom Družinićem, uoči europskih parlamentarnih izbora okupili su se u četvrtak, 23. svibnja, na sajmištu u Varaždinu kako bi građanima podijelili promotivni materijal i još jednom podsjetili na važnost izlaska na izbore za Europski parlament.

– Volio bih da izlaznost na izbore bude veća nego što je bila 2013. i 2014. kada je bila prilično niska, niti 25 posto. Republika Hrvatska kao punopravna članica EU, putem svojih eurozastupnika, zajedno s ostalim zastupnicima iz 27 članica sudjeluje u donošenju svih odluka. Kada govorimo o europskim temama bitno je za istaći ulazak u šengensku zonu, eurozonu i nastaviti s korištenjem europskih fondova koji su uvelike promijenili izgled Republike Hrvatske. Nema grada ni općine gdje se nešto ne gradi sredstvima iz EU fondova. Očekujem da će u narednom razdoblju ta omotnica biti što iskorištenija. Zato je važno birati one koji to razumiju, mogu i znaju sve to provesti, a takvi su upravo naši kandidati – poručio je Habijan.
Družinić je također istaknuo važnost članstva u Europskoj uniji i zbog mogućnosti korištenja sredstava iz fondova.

– Građani vide da se provode brojni projekti, da se radi i gradi, kako bi se povećao standard. Očekujemo da će u narednom razdoblju sredstva i u većoj mjeri biti iskorištena, a za to je potrebno izabrati prave ljude u Europski parlament – kazao je Branko Družinić.
Damir Laljek je podsjetio kako je u tijeku predizborna kampanja za izbore za Europski parlament u kojem je važno tko će nas u Europi zastupati za razvoj sjeverozapadnog dijela Hrvatske te pozvao građane da u nedjelju izađu na izbore i zaokruže listu broj 9.

n.kalajdžija/sjever.hr 24.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.