Now Reading:
GOSPOĐA YU POTVRDILA: U Političku školu u Kumrovcu uložit ćemo 20 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

GOSPOĐA YU POTVRDILA: U Političku školu u Kumrovcu uložit ćemo 20 milijuna eura

Kineska investitorica, gospođa Jiang Yu, potvrdila je u petak u Kumrovcu da će se u objekt Političke škole u Kumrovcu uložiti 20 milijuna eura, suvlasnica tvrtke koja se jedina bila javila na nedavni natječaj za kupnju objekta. Yu je u petak u Kumrovcu bila na svečanosti na kojoj je ministar državne imovine Goran Marić načelniku Općine Kumrovec Robertu Šlajtu uručio odluku kojom Sportsko-rekreacijska poljana u naselju Razvoru postaje vlasništvo Općine.

„Napravili smo početnu procjenu i iznos koji bismo investirali je oko 20 milijuna eura. Zainteresirani smo razvijati pojedine oblike turizma ovdje. Mislim da je ovo područje pogodno za kongresni turizam i zdravstveni turizam“, kazala je Yu te dodala da postoji mogućnost povezivanja s turizmom na obali, ali da ovdje namjeravaju razvijati turizam svih 12 mjeseci u godini.
Na pitanje koliko će biti korišten lik Josipa Broza Tita, kratko je odgovorila da „poštuju povijest i da je Tito vrlo važan dio povijesti ovog područja“.

„Nadamo se da možemo napraviti novi stil u turizmu, povećati bruto domaći proizvod i pomoći lokalnoj zajednici u njezinom razvoju“, rekla je kineska poduzetnica.

n.kalajdžija/sjever.hr 24.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.