Now Reading:
“Božić stigao ranije u Kumrovec” – ministar Marić dodijelio Općini vrijedan sportski centar u koji se planira uložiti više od 70 milijuna kuna
Full Article 4 minutes read

“Božić stigao ranije u Kumrovec” – ministar Marić dodijelio Općini vrijedan sportski centar u koji se planira uložiti više od 70 milijuna kuna

Ministarstvo državne imovine, točnije ministar Goran Marić, u petak je svečano je uručio Sportsko rekreacijsku poljanu u Razvoru u vlasništvo Općini Kumrovec. Radi se o Stadionu Kumrovec koji se nalazi u naselju Razvor, na samoj granici s Republikom Slovenijom. Prostire se na više od 153.000 m². Izgrađen je za potrebe Ljetne Univerzijade 1987. godine.

Zahvalivši ministru Mariću, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt izjavio je kako je i kumrovečki stadion važan detalj u pretvaranju Kumrovca u kvalitetnu cjelogodišnju destinaciju s različitim sadržajima.

Vjerujem da kada stavimo sve ove objekte u funkciju možemo postati turistička Meka, jedna od najznačajnijih kontinentalnih destinacija u Republici Hrvatskoj, Europi i svijetu. Stadion bi trebao biti uključen u veću priču u Kumrovcu, priču kongresnog i wellness centra te turističkog i sportsko-rekreacijskog dijela – kazao je načelnik Šplajt.

U sklopu sportsko rekreacijskog centra nalazi se zgrada od cca. 1300 m². Zgrada je opremljena svlačionicama sanitarnim čvorovima, tuševima i prostorom za zagrijavanje sportaša kapaciteta 250 sportaša na dan, skladišnim prostorima za opremu, dvjema garažama za vozila, kotlovnicom te velikim otvorenim prostorijama (oko 300 m²) koje mogu služiti kao konferencijske dvorane, press centar ili restoran.

Ministar državne imovine Goran Marić rekao je kako se u Ministarstvu razmišlja strateški i tržišno kako bi se osigurao boljitak stanovnicima lokalne zajednice.

-Nastavljamo naš doprinos stavljanja u funkciju onih objekata koji dosad nisu predstavljali koristi za lokalnu zajednicu diljem Hrvatske. Nismo više mogli dopustiti toliko zapuštenosti i rugla po cijeloj Hrvatskoj. I ovo prelijepo pitomo Zagorje već 30 godina ima ruglo u centru Kumrovca, ruglo bivše Političke škole. Mi to više nismo mogli gledati – rekao je ministar Marić i nastavio:

-Sva će ova reanimacija imovine diljem Hrvatske sigurno utjecati na gospodarsku, a time i na demografsku reanimaciju Hrvatske. Kao što zapuštena imovina percepcijski izgleda loše, još više izaziva loše društvene, ekonomske i gospodarske posljedice. Nadam se da je to prošlost – zaključio je Marić.

I za ovaj objekt u Općini Kumrovec interes je pokazala Jiang Yu, osnivačica kompanije Z-Run Wellton Industries, koja je nazočila današnjoj svečanosti.

Saborski zastupnik Žarko Tušek kratko je ocijenio da je ovo povijesni dan za Kumrovec i Hrvatsko Zagorje.

-Ono što se generacijama pokušalo riješiti kroz korištenje državne imovine, današnjim danom se uvelike riješilo. To je samo dio velikih investicija s nacionalne razine koje se događaju na području Krapinsko-zagorske županije, a koje se mjere u iznosu većem od 2 milijarde kuna – kazao je Tušek.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar podsjetio je da o objektima, otkada su ih napustili prognanici, nitko nije brinuo.

-Dosad je bilo pet natječaja za prodaju Političke škole, ali niti klima nije bila dobra za tako nešto, a tada ni zakonske odredbe nisu bile povoljne za uspješnu prodaju državne imovine. Sada nakon donošenja novog zakona to je napravljeno – rekao je Kolar zahvalivši ministru na donošenju takvog zakona. U ime lokalne uprave kazao je da će biti potpora ulagačima, sadašnjim i budućim.

Vjerujem da kada stavimo sve ove objekte u funkciju možemo postati turistička Meka, jedna od najznačajnijih kontinentalnih destinacija u Republici Hrvatskoj, Europi i svijetu, zaključio je načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

a.kučić/sjever.hr 24.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.