Now Reading:
U Prelogu 1. lipnja 2019. Peti Festival nordijskog hodanja i pješačenja, koji će se u sklopu NowWeMOVE kampanje i MOVE Weeka
Full Article 3 minutes read

U Prelogu 1. lipnja 2019. Peti Festival nordijskog hodanja i pješačenja, koji će se u sklopu NowWeMOVE kampanje i MOVE Weeka

nordijsko hodanje

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Grada Preloga, Turističke zajednice Grada Preloga, Udruge mladih EFEKT, Uduge umirovljenika Prelog, Društva naša djeca Prelog, Župe Sv. Jakoba Prelog, Interventnog tima Gradskog društva Crveni križ Čakovec te uz pokroviteljstvo Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, a u sklopu MOVE Weeka 2019. godine, u gradu Prelogu će se 01.06.2019. godine održati 5. Festival nordijskog hodanja i pješačenja.

Ovaj događaj financijski podržavaju: Grad Prelog, u slopu NowWeMOVE kampanje, Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske u sklopu projekta „Potakni radost – projekt usmjeren unapređenju mentalnog zdravlja i prevenciji te liječenju ovisnosti“ te projekt „Živjeti zdravo“ sufinanciran u sklopu Europskog socijalnog fonda. Ovaj događaj uklopljen je i u Nacionalni program „Živjeti zdravo“, u sklopu kojeg se na Izletištu Marina Prelog provode tjedne akcije hodanja (aktivnost „Hodanjem do zdravlja“).

Program aktivnosti:

  1. 8,30-9,00h – dolazak gostiju i prijava sudionika, Sportsko-rekreacijska zona “Marina” Prelog
  2. 9,00-9,20h – dobrodošlica uz prigodni program, pozdrave organizatora i sudionika, svečano otvaranje Festivala (Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog pod vodstvom prof. Ljubice Crnčec, Društvo naša djeca Prelog, Klub laringektomiranih)
  3. 9,20-9,30 – zajedničko vježbanje svih sudionika u svrhu zagrijavanja (Ljiljana Šipuš, predsjednica USR Sport za sve Mala Subotica)
  4. 9,30-12,00h – nordijsko hodanje i pješačenje dogovorenim rutama po Gradu Prelogu i uz rijeku Dravu (bit će organizirane 4 rute različitih duljina – 2km, 4,5km, 7 km i 10,5 km) uz upoznavanje prirodoslovnih osobitosti prostora (prof. Mišo Rašan, Srednja škola Prelog i prof. Ivana Strbad). U prilogu je detaljan opis ruta hodanja.
  5. 10,30-11,30h – za slabije pokretne osobe starije životne dobi, za osobe s posebnim potrebama te sve one koji će se odlučiti za kraće ture hodanja bit će organizirano vježbanje na fitnes spravama na otvorenom koje će voditi Vladimir Belić, mag.cin. i aktivnost “I mozganjem pomažemo zdravlju” (Izletište “Marina” Prelog)
  6. 10,30-11,30h – za djecu vrtičke dobi, Društvo naša djeca Prelog će organizirati sportske i zabavne igre, Izletište “Marina” Prelog
  7. 11,30-13,30 – ručak za sve sudionike na otvorenom, također na Izletištu Marina u Prelogu uz zabavni program koji je pripremio Tamburaški sastav DoReMu iz Preloga

Za sve koji žele, u vremenu od 10,30-11,30h bit će organizirano razgledavanje Crkve Sv. Jakoba te razgledavanje Muzeja „Croata Insulanus“ (HRVATSKA NAIVA-stalni postav).

www.sjever.hr 23.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.