Now Reading:
Dani Grada Čakovca – sutra započinje Festival cvijeća, jagode i tradicije
Full Article 3 minutes read

Dani Grada Čakovca – sutra započinje Festival cvijeća, jagode i tradicije

festival cvijeca, jagoda i tradicije

Obilježavanje ovogodišnjih Dana Grada Čakovca nastavlja se sutra, u petak, Festivalom cvijeća, jagode i tradicije koji će se smjestiti u samo središte grada. Koncept Festivala osmišljen je s naglaskom na izložbu i prodaju cvijeća te drugog ukrasnog bilja, ali i kao predstavljanje raznih umjetničkih djela koja uključuju cvijeće.

Osim cvjetnih boja, centar grada ispunit će i opojni mirisi jagoda iz svih krajeva Hrvatske, a s ciljem podizanja razine i prezentacije kulinarskih proizvoda i razvoja eno-gastro destinacije. Tijekom svih čakovečkih manifestacija već tradicionalno se njeguju običaji i kultura međimurskog kraja koji ni ove godine neće izostati zahvaljujući vrijednim rukama izlagača.

Kulturnim, zabavnim i eno-gastro sadržajima manifestacija postaje turistički proizvod grada Čakovca i glavna izletnička ponuda u predsezoni kontinentalne Hrvatske. Pomoćnica direktora Turističkog ureda Grada Čakovca, Boška Ban Vlahek, najavila je 140 izlagača iz svih krajeva Hrvatske te inozemstva, što je velik uspjeh manifestacije u odnosu na prošlu godinu, kada se okupilo 30-ak izlagača. Šarenilo i miris cvijeća i jagoda posjetitelji mogu pronaći u Ulici Kralja Tomislava tijekom cijelog vikenda.

A sutra u prijepodnevnim satima, na Franjevačkom trgu svoju će bogatu djelatnost predstaviti učenici i profesori čakovečke Graditeljske škole.

Sutrašnja večer rezervirana je za spoj tradicije i glazbe pa će svoj album „Tragi spomena“, na promocijskom koncertu predstaviti Etno duo Goga i Željko, tj. glazbenici Gordana Lach i Željko Grahovec, kojima je ovo već treći zajednički autorski projekt. Promocija albuma će se održati u Katoličkom domu u Čakovcu, s početkom u 19:30 sati.

www.sjever.hr 23.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.