Now Reading:
VELIKI OBRAT Tužitelji imaju krunski dokaz protiv Smiljane Srnec?
Full Article 2 minutes read

VELIKI OBRAT Tužitelji imaju krunski dokaz protiv Smiljane Srnec?

ubojstvo

Jutarnji list piše da se u “slučaju Palovec” ovih dana dogodio veliki obrat. Kako je njihovim novinarima potvrđeno iz dvaju neovisnih izvora, tužiteljstvo je konačno dobilo krunski dokaz kojim misli u sljedećih manje od mjesec dana poduprijeti optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) da je baš ona ubila svoju 21-godišnju sestru Jasminu tijekom kolovoza 2000. godine, a njezino tijelo skrila u škrinju.

To su otisci njezinih prstiju izuzeti iz unutrašnjosti škrinje, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvojbeno ukazuju da je samo ona manipulirala tijelom svoje ubijene sestre. Forenzičari iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” napravili su stručnu ekspertizu materijalnih tragova. Za njihovo su dobro izuzimanje prije svega zaslužni i tehničari i vještaci koji su radili na očevidu pa se pokazalo da je kvalitetan očevid jedna od najbitnijih faza kriminalističke istrage.
Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz škrinje pronađeni su i otisci drugih ukućana. Upravo taj izvađen je 16. veljače ove godine kad je Smiljanina kći Katarina otvorila škrinju, pomaknula ga i onda ugledala ljudsko koljeno. Nakon toga joj je pozlilo i daljnji tijek događaja je manje-više poznat.
Naravno, nalaz i mišljenje forenzičara svaka od strana u postupku tumačit će na svoj način – tužiteljstvo kao dokaz optužbe, a obrana će vjerojatno te tragove nastojati relativizirati. Sada sve ukazuje na to da će forenzički tragovi biti ključni argument tužiteljstva.

Cijeli članak pročitajte ovdje

www.sjever.hr/jutarnji.hr 22.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.