Now Reading:
Više od 750 djece na 11. Cunge, cunge, cungeraju
Full Article 50 second read

Više od 750 djece na 11. Cunge, cunge, cungeraju

djeca

Na Trgu svete Jelene u Zaboku u ponedjeljak je održana završnica projekta ‘Cunge, cunge, cungeraj’, kojeg provodi Ansambl Zabok u suradnji s Osnovnom školom K.Š. Gjalskog.

Izvedbe više od 750 učenika zabočke osnovne škole pratila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je prije samog početka istaknula: „Riječ o dugogodišnjem projektu koji predstavlja tradiciju i doprinosi očuvanju naše kulturne baštine, ali u onom dijelu koji se tiče socijalnih kompetencija mališana. Osim očuvanja tradicije važno je njegovati suradnički odnos, zajedništvo i zasigurno osjećaj pripadnosti sredini, nešto što se kod djece nastoji potaknuti ovim projektom“ – rekla je zamjenica župana. Brojne okupljene na Trgu Sv. Jelene Križarice pozdravio je i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te ravnatelj Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog Tomislav Polanović.

Cunge, cunge, cungeraj je osmislila folkloristkinja i voditeljica Ansambla Zabok, Senka Jurina, a temelji se na upoznavanju i usvajanju narodnih plesova Hrvatskog zagorja među svim generacijama osnovnoškolaca.

www.sjever.hr/KZŽ

Input your search keywords and press Enter.