Now Reading:
Grad Lepoglava i ove godine nagrađuje najuspješnije učenike
Full Article 4 minutes read

Grad Lepoglava i ove godine nagrađuje najuspješnije učenike

sastanak s ravnateljima

Gradonačelnik Marijan Škvarić sastao se s ravnateljima triju osnovnih škola s područja Grada Lepoglave. Na sastanku koji je tom prigodom održan razgovaralo se o aktualnostima vezanima za provedbu programa koje u školama s gradskog područja financira Grad Lepoglava.

Prvenstveno je bilo riječi o provedbi programa poticanja izvrsnosti u okviru kojeg će Grad Lepoglava, kao i posljednjih 10-ak godina, na kraju školske godine nagraditi učenike i njihove mentore koji su ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim smotrama znanja. Odlučeno je da će učenici i njihovi mentori koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim smotrama biti nagrađeni novčanim iznosima i to sa 600 kuna za osvojeno prvo mjesto, 500 kuna za drugo i 400 kuna za osvojeno treće mjesto.

Učenici i mentori koji su se na državnim smotrama plasirali na jedno od prva tri mjesta, uz novčanu nagradu koju su dobili za osvajanje jednog od prva tri mjesta na županijskim smotrama, bit će nagrađeni s dodatnih 300 kuna za prvo, 200 kuna za drugo i 100 kuna za osvojeno treće mjesto. Učenici će uz novčanu nagradu na poklon dobiti i kolekciju knjiga. Dobit će ih i učenici koji su nastupili na županijskim smotrama znanja.

Gradonačelnik je ravnatelje obavijestio da će Grad Lepoglava i ove godine svakom učeniku koji će krenuti u prvi razred dodijeliti poklon bon u iznosu od 200 kuna za kupnju potrebnog školskog pribora i opreme. – Grad Lepoglava, iako nije osnivač osnovnih škola koje djeluju na gradskom području, financira provedbu brojnih programa vezanih za osnovnoškolsko obrazovanje. Za financiranje prijevoza učenika, provedbu projekta cjelodnevnog boravka učenika u školi, rad glazbene škole, provedbu programa iznad školskog standarda, za nagrade učenicima i mentorima, za poklon bon za školski pribor te za sufinanciranje prehrane učenika u osnovnim školama u proračunu smo u ovoj godini namijenili 225.000 kuna – istaknuo je gradonačelnik Škvarić dodajući da uz navedeno Grad Lepoglava financira i provodi druge projekte i programe potpora obrazovanju kao što je primjerice program stipendiranja studenata s gradskog područja.

Na sastanku s ravnateljima najavljeno održavanje Poletnih školskih igara na kojima će i ove godine, uz vršnjake iz Slovenije, sudjelovati i učenici osnovnih škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice. Održavanje tih igara također financijski podupire Grad Lepoglava o čemu je nedavno s partnerima potpisan i partnerski ugovor. Dogovoreno je da se u suradnji s policijom organiziraju edukativne radionice i predavanja za učenike.

Nakon uspješno organizirane radionice na kojoj su učenici upoznati s problemom vršnjačkog nasilja u planu je održavanje predavanja o štetnosti konzumiranja droga, alkohola i drugih opijata.

www.sjever.hr 21.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.