Now Reading:
Delićev gol i Filipovićeve obrane donijele pobjedu Slaven Belupu na gostovanju kod Rudeša
Full Article 3 minutes read

Delićev gol i Filipovićeve obrane donijele pobjedu Slaven Belupu na gostovanju kod Rudeša

slaven belupo

Nogometaši Slaven Belupa u 35. kolu Hrvatski Telekom Prve lige svladali su na gostovanju Rudeš rezultatom 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Delić, a valja istaknuti i vratara Filipovića koji je s nekoliko vrhunskih obrana sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Trener Ivica Sertić u današnjem susretu nije mogao računati na kartonirane Bogojevića i Limu te na ozlijeđene Čanađiju, Bačelić Grgića, Zirduma,  Krstanovića i Bongonguija. Baš kao i protiv Lokomotive u prošlom kolu i danas je strateg Slaven Belupa pružio priliku mladim igračima, a valja istaknuti da je u prvih 11 istrčalo čak sedam igrača iz naše Škole nogometa.

Puno bolja je bila naša momčad u prvih 45 minuta. Čak 11 puta su Slavenaši tukli prema vratima, dok su gosti tek jednom neopasno pucali prema Filipoviću. Prijetili su golu Rudeša Delić, Međimorec, Šarlija, Puclin i Martinaga, ali nisu uspjeli zatresti mrežu vratara Banića pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0. Prava je šteta što barem jedan od tih udaraca nije završio u golu.

U nastavku susreta Rudeš je imao dvije velike prilike. Dva puta je domaćin bio na pragu vodstva, ali je Filipović bravuroznim reakcijama spasio vrata naše momčadi. Osvetile su se promašene prilike domaćinu u 79. minuti kada je Mladen izborio jedanaesterac, a siguran s ‘bijele točke’ za 0:1 bio je kapetan Delić.

20.05.2019. 35. kolo HT Prve lige, Kranjčevićeva, Zagreb

NK Rudeš– NK Slaven Belupo 0:1 (0:0)

NK RUDEŠ: Banić – Filipović , Smoljo, Vuco, Rožman – Pasariček, Halilović – Kovačević (od 77. Soldo), Lisakovich (od 46. Barić), Krajinović (od 46. Goršić) – Božić. Trener: Tomislav Ivković.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Iharoš, Međimorec, Šarlija, Martinaga – Puclin (od 70. Plantak), Vidović, Jajalo – Dolček (od 76. Doležal), Mladen (od 80. Jelić), Delić. Trener: Ivica Sertić.

Suci: Marko Matoc (Zaprešić), Jerko Crnčić (Vrbovec), Alen Jakšić (Solin), Dario Kulušić (Šibenik)

Delegat: Mladen Jurišić (Osijek)

Kontrolor: Miro Marijanović (Osijek)

Strijelci: 0:1 Delić 79′

Žuti karton: Halilović 19′, Pasariček 47′ (Rudeš); Iharoš 48′, Plantak 71′, Dolček 73′, Vidović 86′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Rudeš);  (Slaven Belupo)

Tekst i foto NK Slaven Belupo 21.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.