Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija je županija s nultom stopom tolerancije prema svakom obliku nasilja
Full Article 3 minutes read

Krapinsko-zagorska županija je županija s nultom stopom tolerancije prema svakom obliku nasilja

zrtve nasilja ugovori

Danas su u prostorijama Krapinsko-zagorske županije potpisani ugovori s korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratne potpore Krapinsko-zagorske županije kroz dva Javna poziva. To su program centra za mlade Krapinsko-zagorske županije koji djeluje na području županije i program udruga koje pružaju podršku ženama žrtvama nasilja u obitelji na području županije.

Na početku konferencije medijima se obratila zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek koja je rekla kako je Županija prepoznala značaj aktivnog djelovanja koje je usmjereno na unapređenje položaja mladih na cijelom području županije i na tom segmentu je razvijala različite politike koje su poticale međusektorsku suradnju i širenje svijesti o volontiranju. Na Javni poziv programa udruga koje pružaju podršku žrtvama nasilja u obitelji osvrnula se kako županija već dugi niz godina kroz institucije nastoji osigurati podršku žrtvama nasilja. “Ono što nam je sljedeće je osiguravanje organiziranog smještaja za žrtve nasilja na području županije. Priprema se projekt i u skoroj budućnosti moći ćemo i na ovaj način pomoći žrtvama nasilja u županiji”, naglasila je zamjenica župana Jasna Petek.

Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, potpisao je ugovore s korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratne potpore i to sa koordinatoricom mreže udruga Zagor, Ivanom Radanović, koja je dodala kako se udruga trudi da sve aktivnosti koje se provode unutar programa budu raznolike i za više skupina mladih te da su u proteklom razdoblju imali više od 15.000 korisnika.

Uslijedilo je potpisivanje sa koordinatoricom centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje udruge CESI, Sanjom Cesar, koja se zahvalila Krapinsko-zagorskoj županiji na sedmogodišnjoj podršci i na trudu da se žrtvama osigura puna usluga, a to je sklonište. “Ono što znamo je da na području cijele zemlje moramo više napora uložiti na bolju koordinaciju rada cjelokupnog sustava i unutar svakog sustava, jer bez toga posljedice mogu biti drastične” rekla je koordinatorica Cesar.

“Krapinsko-zagorska županija je županija sa nultom stopom tolerancije prema svakom obliku nasilja, osobito nasilja u obitelji. Ono na čemu sada radimo je da se izgradi sklonište za žrtve nasilja i u fazi smo pripreme projekta. S izgradnjom skloništa za žrtve nasilja u obitelji, koje su uglavnom žene, zadnji je korak u pružanju pune potpore zlostavljanim ženama, a i žene će tada donijeti lakšu odluku da ne trpe nasilje znajući da u županiji postoji mjesto gdje se mogu sigurno skloniti”, rekao je župan Kolar.

Mreža udruga Zagor broji 15 tisuća korisnika što pokazuje kako se na tjednoj razini organiziraju razne akcije, projekti, manifestacije koje povezuju mlade ljude i drže ih aktivnima.

m.sopek/sjever.hr 20.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.