Now Reading:
I sa područja Zagrebačke županije 10 gradova i općina dobilo vaučere za Wi-Fi točke
Full Article 2 minutes read

I sa područja Zagrebačke županije 10 gradova i općina dobilo vaučere za Wi-Fi točke

internet

Europska komisija objavila je rezultate drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU. Između 3400 gradova i općina iz svih zemalja članica EU, te stotinjak iz Hrvatske, odabrano je i 10 s područja Zagrebačke županije koji će dobiti vaučere pojedinačne vrijednosti od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima poput gradskih vijećnica, javnih knjižnica, muzeja, javnih parkova i trgova. Riječ je o općinama Bistra, Brdovec, Dubrava, Klinča Sela, Križ, Pokupsko i Žumberak te gradovima Ivanić-Gard, Velika Gorica i Vrbovec.

Do kraja 2020. organizirat će se još dva poziva, od kojih jedan već ove godine. Inicijativa WiFi4EU dio je izmjena propisa EU-a u području telekomunikacija koja obuhvaća nove mjere za ispunjavanje sve većih potreba Europljana za povezanošću i poticanju konkurentnosti Europe.

Osim Europske komisije i Zagrebačka županija osigurala je sredstva za sufinanciranje razvoja mreže WiFi pristupnih točaka na svom području. Poziv vrijedan milijun kuna za tu namjenu bit će objavljen u srijedu, 22. svibnja 2019. godine, a na njega će se moći prijaviti sve jedinice lokalne samouprave s područja županije koji su do prijave na javni poziv ugovorili nabavu opreme i instalaciju pristupnih točaka na javnim površinama. Maksimalna visina potpore po korisniku iznosit će 80.000,00 kuna. Stvaranjem mreže WiFi pristupnih točaka stvorit će se temelj za otvorenu komunikaciju i još bolju  povezanost Zagrebačke županije uz implementaciju naprednih komunikacijskih tehnologija, besplatan Internet za sve građane i posjetitelje kao i viši životni standard i kvalitetniju uslugu.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr 20.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.