Now Reading:
46-godišnjak vozio bicikl sa 2,96 promila alkohola u krvi
Full Article 3 minutes read

46-godišnjak vozio bicikl sa 2,96 promila alkohola u krvi

policija

Tijekom vikenda, od 17. do 20. svibnja na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama lakše su ozlijeđene tri osobe.  Prometne nesreće zabilježene su zbog neprilagođene brzine (2), vožnje na nedovoljnoj udaljenosti (2), oduzimanja prednosti prolaska i nepropisnog kretanja kolnikom.

Mladi vozači izazvali su tri prometne nesreće od čega jednu nesreću u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Dvije prometne nesreće izazvali su vozači pod utjecajem alkohola. Prometnu nesreću s lakše ozlijeđenom osobom izazvala je mlada vozačica, dok je prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao mladi vozač. Zabilježena je i jedna prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđena vozačica bicikla.

Tijekom vikenda sankcionirana su 223 prometna prekršaja od kojih 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja alkoholiziranosti, 136 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok je jedan vozač uhićen.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 19. svibnja u 19.05 sati u Ulici Stiska u Đurđevcu, kada je 46-godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,96 promila. Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 18. svibnja u 12.58 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 112 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 50 kilometara na sat.

s.kalajdžija/sjever.hr 20.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.