Now Reading:
Obilježeni dani Općine Orehovica
Full Article 4 minutes read

Obilježeni dani Općine Orehovica

dani opcine orehovica

Nizom događaja Općina Orehovica obilježila je svoje dane koji su započeli u subotu svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Sjednica je održana u Domu kulture u Podbrestu, a okupljene sumještane na samom početku pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Marko Hunjadi koji je istaknuo da se zahvaljujući dobroj suradnji općinske vlasti, udruga, škole i crkve, Općina razvija u pravom smjeru.

Rezultati i brojke rada tijekom prošle godine predstavljeni su u kratkom filmu, a načelnik Franjo Bukal dodao je da ulaganjem u obrazovanje, socijalnu zaštitu, sport, kulturu i komunalnu infrastrukturu žele što više poboljšati standard svih stanovnika Općine. “Izgradnja i dovršetak nove zgrade škole i dvorane najvažniji su projekt koji smo priveli kraju, no kroz proračunska sredstva uz pomoć Županije, ministarstava i sredstvima europskih fondova nastojali smo ulagati da omogućimo kvalitetniji i ugodniji život u našoj maloj sredini, trudeći se da nitko ne bude zapostavljen.”, rekao je načelnik Bukal.

Kulturno-umjetnički program Sjednice obogatili su Tamburaški sastav učenika Osnovne škole Orehovica i KUD-a Fijolica, profesor Zlatko Bacinger izvedbom pjesme „Revica“, učenice 8. razreda OŠ Orehovica Melanie Horvat, Vanesa Mesarić, Nina Obadić i Sara Vrbanec recitacijama i studentica solo pjevanja i glazbene pedagogije Karolina Matjašec izvedbom pjesme „Međimurje kak si lepo zeleno“.

“Općina Orehovica primjer je općine koja ulaže u svoje ljude, primjer je kako se treba boriti za svoje ljude i kako na pravi način ulagati sredstva na korist svih mještana. Sredstvima europskih fondova gradite infrastrukturu, a proračunska sredstva ulažete u ljude, najviše u razvoj obrazovanja jer bez kvalitetnog obrazovanja nema sretne zajednice, a ni gospodarstva.”, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec i čestitao mještanima Općine Orehovica njihov dan.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni mještani i gosti među kojima su bili potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, saborski zastupnici Bernarda Topolko i Veljko Kajtazi, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, međimurski načelnici, predstavnici kulturnog, društvenog i političkog života Općine Orehovica.

Nakon svečane sjednice posvećeno je i pušteno u promet novouređeno parkiralište i park kod Doma kulture i crkve u Podbrestu. Župnik Damir Slamek posvetio je vanjsko uređenje, a učenici OŠ Orehovica Vanja Kočiš i Larisa Vranović uz pomoć općinskog vodstva i gostiju prerezali su vrpcu, čime je službeno otvoreno i predano na korištenje 40 novih parkirnih mjesta, kao i uređene pješačke staze i klupice za odmor.

Veliki ponos Podbresta, Nogometni klub „Budućnost“ osnovan je 1961. godine, no već je nakon nekoliko godina prestao s radom, ali je 1971. klub ponovno aktiviran te već 45 godina kontinuirano djeluje. Povodom velike obljetnice, održana je sjednica Kluba na kojoj je predsjednik Zlatko Martinec predstavio razvoj sporta u Podbrestu kao i razvoj samog nogometnog kluba.

Tradicionalna manifestacija Orehijada – “Festival oreha i sega ka kcoj ide” održana je po šesti put u organizaciji KUD-a “Fijolica” iz Orehovice te je i ove godine pokazala bogatstvo hrane, pića, ručnih radova i brojnih drugih proizvoda. Birali su se najbolji proizvodi od oraha, te su najbolju orehnjaču ispekle članice Udruge Krašovec iz Kuršanca, Justina Kocijan ima najljepši kolač, Kruno Latin ima najbolji orehovec, a članice Udruge žena Brest iz Podbresta na svom su štandu imale najdeblji orah ovogodišnje Orehijade.

www.sjever.hr 19.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.