Now Reading:
Velika završnica Turneje radosti u Prelogu
Full Article 4 minutes read

Velika završnica Turneje radosti u Prelogu

sportske igre prelog

Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih završila je u petak u Prelogu na SRC Mladosti. Veliko sportsko događanje okupilo je školarce iz Preloga i Međimurske županije, a završilo je velikim koncertom Miroslava Škore.

Svečani program započeo je paljenjem plamen Igara koji su zapalili Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga i Tihana Butorac, predstavnica Plazma Sportskih igara mladih. Otvaranje Turneje podržali su Mato Kljajić, predsjednik nogometnog saveza Međimurske županije, Dejan Naranđa, predsjednik Zajednice sportskih udruga Preloga, Đuro Ujlaki, predsjednik Gradskog vijeća i Željko Sokač, predsjednik NK Mladost Prelog.

Plamen Turneje radosti u pratnj Viktora, maskote Igara i malih sportaša donijeli su Lucija Hozjak i Lino Plevnjak, osvajači medalja na Međunarodnoj završnici u Splitu prošle godine.

Gradonačelnik Kolarek je tom prilikom istaknuo: ”Grad Prelog je dugogodišnji domaćin Plazma Sportskih igara mladih i zahvaljujemo Igrama što nam omogućavaju da sportski duh ove manifestacije dođe i u naš grad. Grad Prelog je grad Sporta 2019. godine i želimo svim malim pobjednicima da ponosno predstavljaju naš grad na državnim završnicama”.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Preloga koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Limači i Matematičari plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Helena Novak, Ena Madić, Luka Čonkaš i Jana Blažeka i Dorijan Čavlek.

Na nogometnim terenima, najbolji malonogometaši međimurske županije natjecali su se na županijskom finalu Coca- Cola Cup i borili se za plasman na državnu završnicu. Put u Split osigurale su se ekipe Fantomi i Kumovi.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici policijske uprave Međimurske- policijske postaje Prelog su spremno pokazali čime se bave i educirali o ponašanju u prometu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

www.sjever.hr 18.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.