Now Reading:
Ni vikend neće proći bez oborina – mali predah pa opet kiša!
Full Article 3 minutes read

Ni vikend neće proći bez oborina – mali predah pa opet kiša!

kiša

Nikako da nam se osmjehne pravo proljeće – danima je bilo oblačno, kišovito i prohladno, nakon toga nam se (konačno) ukazalo sunce, ali bez kiše nam, na žalost, neće proći ni vikend!

Iz DHMZ-a najavljuju da će idućih dana u unutrašnjosti biti djelomice sunčano i razmjerno toplo, ali ne i posve stabilno. Lokalnih će pljuskova biti uglavnom na zapadu, u gorju te unutrašnjosti Dalmacije, a malo rjeđe u istočnim krajevima. Vjetar većinom slab južni i jugozapadni, a ujutro ponegdje može biti i kratkotrajne magle.

Na varaždinskom području prvi bi dio subote trebao proći bez oborina, uz sasvim ugodnih 20 Celzijevih stupnjeva, ali u večernjim satima postoji mogućnost za kišu.

Što se nedjelje tiče, prvi dio dana također bi mogao proći bez oborina, uz temperaturu tek stupanj nižu od današnje, no već u rano poslijepodne očekuju nas pljuskovi i grmljavina.

Gotovo identična situacija, odnosno vremenske prilike, očekuju nas i u ponedjeljak, dok bi u utorak, prema trenutnim prognozama, kiše moglo biti još i više. Dobra je vijest da će u nastavku tjedna biti suho, uz svaki dan sve višu temperaturu pa u četvrtak možda dođemo i do 22 stupnja.

Biometeorološka prognoza za subotu

Vrijeme neće biti sasvim stabilno pa će i biometeorološke prilike biti razmjerno povoljne u unutrašnjosti zemlje. Iako se ne očekuju veće tegobe uzrokovane vremenom, u drugom dijelu dana kod osjetljivijih meteoropata može doći do umora i smanjene koncentracije. Manje tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Na Jadranu će biometeorološke prilike zbog izražene južine biti nepovoljnije, što dodatno može biti opterećenje meteoropatima i kroničnim bolesnicima.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ 18.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.