Now Reading:
Na prvom Županijskom placu čak 34 izlagača i veliki interes posjetitelja
Full Article 3 minutes read

Na prvom Županijskom placu čak 34 izlagača i veliki interes posjetitelja

zupanijski plac vzz

Na Franjevačkom trgu u Varaždinu danas je održan Županijski plac, nova izložbeno-prodajna manifestacija Varaždinske županije, koja se od prve pokazala kao „puni pogodak”.

Čak 34 izlagača iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Zagreba je nudilo najrazličitije proizvode pod zajedničkim nazivnikom – bitno da je domaće. Bilo je svega – od voća i povrća, kiselog zelja, bučinog i repičinog ulja, prirodnih sokova, vina, rakija, pekmeza, zimnica, umaka, namaza, začina, meda, domaće tjestenine, proizvoda od heljde, kobasica i sireva, preko kaktusa, sukulenata, lavande, vrtnog sjemenja i trajnica do prirodne kozmetike, nakita, suvenira, predmeta ručnog rada i knjiga.

Županijski plac je bio prepun ljudi koji su kušali i kupovali, vidno zadovoljni ponudom proizvoda koji su im inače teže dostupni. Riječ je o proizvodima OPG-a, udruga i domaćih radinosti, koji se uglavnom prodaju na kućnom pragu ili na sličnim sajmovima.

Zadovoljstvo su izrazili i varaždinski župan, Radimir Čačić te predsjedavajuća TZ-a Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević. – Odlučili smo organizirati Županijski plac jer smo u razgovoru s lokalnim proizvođačima uvidjeli da postoji velika potreba za ovakvim manifestacijama. Uostalom, današnja posjećenost Placa to dokazuje. Odaziv izlagača na prvi Županijski plac, ali i građana u svojstvu kupaca je impresivan i zasigurno ćemo nastaviti s ovom manifestacijom jednom mjesečno tijekom toplijih mjeseci – rekla je Natalija Martinčević.

Zadovoljni su bili i proizvođači. – Nama je ovo idealna prilika da se predstavimo i prodamo svoje proizvode. Mi logistički ne možemo sami i zato zahvaljujemo Županiji koja je organizaciju preuzela na sebe – rekla je Božena Carević, koja izrađuje predmete ručnog rada.

Idući datumi održavanja Županijskog placa već su poznati – 15. lipnja i 20. srpnja, stoga svi oni koji su ga ovaj put propustili imaju priliku doći i kupiti domaće proizvode.

www.sjever.hr 18.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.