Now Reading:
Gradovima Lepoglavi i Ludbregu 15.000 eura za širenje wi-fi mreže
Full Article 3 minutes read

Gradovima Lepoglavi i Ludbregu 15.000 eura za širenje wi-fi mreže

wi fi

Europska komisija objavila je rezultate poziva za dodjelu financijske pomoći u promicanju internetske povezanosti u lokalnim zajednicama u okviru programa WiFi4EU. Cilj je inicijative WiFi4EU osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijelom EU-u.

Među odabranim prijavama su i one gradova Lepoglave i Ludbrega kojima je dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura za financiranje postavljanja najsuvremenijih javnih pristupnih točaka bežičnom internetu.

“Nastavljamo s projektima razvoja našeg grada koje financiramo sredstvima iz Europske unije. Dobivena sredstva iskoristit ćemo za širenje wi-fi mreže koju će besplatno moći koristiti kako naši građani tako i svi oni koji posjećuju Lepoglavu. Riječ je o važnom segmentu razvoja našeg grada –
istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić zadovoljan što je još jedna gradski projekt dobio zeleno svjetlo kad je riječ o njegovom financiranju od strane Europske unije.

– Ludbreg je turistički orijentiran grad, godišnje nas posjeti preko 200 tisuća posjetitelja, a vjerujem da će ta brojka u skorijoj budućnosti narasti. Aktualni su radovi na arheološkom parku koji će, vjerujem, izmijeniti centar našega grada, kroz projekt Zeleno želimo uredili smo vinski podrum, a u pripremi su i novi projekti kojima je upravo turizam baza. Današnjim turistima potrebno je omogućiti i nove sadržaje, a pristupne točke za Wi-Fi svakako su jedan od tih sadržaja i vjerujem da ćemo vaučer iskoristiti na najbolji mogući način – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić. Dodao je kako Grad Ludbreg od ranije ima pet pristupnih točaka za WI-FI. Brz i siguran pristup Internetu omogućen je preko programa „HOTSPOT CROATIA”.

U ovom krugu natječaja Europska unija troškove opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu financira s ukupno 51 milijun eura pri čemu se podnositeljima prijava, čije prijave zadovolje kriterije i zahtjeve natječaja, dodjeljuju vaučeri u iznosu od 15.000 eura.

m.sopek/sjever.hr 18.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.