Now Reading:
Zagorci su uvijek bili spremni pomoći drugima – KZŽ obnavlja kuću obitelji povratnika u Bosansku Posavinu
Full Article 2 minutes read

Zagorci su uvijek bili spremni pomoći drugima – KZŽ obnavlja kuću obitelji povratnika u Bosansku Posavinu

kolar obnova kuće

Župan Željko Kolar je u četvrtak obišao kuću koja se u Bosanskoj Posavini sredstvima Krapinsko-zagorske županije obnavlja za smještaj mlade obitelji hrvatskih povratnika. Krapinsko-zagorska županija se prošle godine uključila u projekt “Jedna HR županija – jedna obnovljena kuća u BiH“.

Župan Kolar i predsjednik Upravnog odbora Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine Pavo Dujak su 12. listopada 2018. godine potpisali ugovor o podršci projektu, prema kojem je Županija osigurala 120.000 kuna za osiguranje smještaja za mladu hrvatsku obitelj u selu Kolibe Donje na području Bosanskog Broda.

Osim obilaska kuće u obnovi župan Kolar se u prostorijama Općine Brod također sastao sa dopredsjednika Republike Srpske iz reda Hrvatskog naroda Josipa Jerkovića, načelnikom Općine Ilijom Jovičićem, predsjednikom Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske Ivom Mijićem, članom Vijeća naroda RS Davorom Čordašom, dopredsjednicom Općinskog vijeća Općine Brod Mladenkom Kermenc i predsjednikom Saveza za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine Pavom Dujakom. Na sastanku je raspravljano o raznim mogućnostima produbljivanja suradnje, prvenstveno u edukaciji na području povlačenja sredstava iz europskih fondova.

U sklopu posjeta Bosanskoj Posavini organiziran je i obilazak pogona prerade voća u vlasništvu zajednice povratnika. U delegaciji Krapinsko-zagorske je zajedno sa županom Željkom Kolarom bila i pročelnica županijskog upravnog odjela nadležnog za gospodarstvo i poljoprivredu Sanja Mihovilić.

www.sjever.hr 17.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.