Now Reading:
SLUČAJ ŠKRINJA Smiljani Srnec još mjesec dana pritvora, a onda bi mogla na slobodu?
Full Article 2 minutes read

SLUČAJ ŠKRINJA Smiljani Srnec još mjesec dana pritvora, a onda bi mogla na slobodu?

srnec zatvor

Zbog opasnosti da bi mogla ponoviti kazneno djelo, Smiljana Srnec (45) još će mjesec dana provesti u varaždinskom zatvoru, odlučila je jučer sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda, odbivši prijedlog tužiteljstva da se pritvor produlji za maksimalna tri mjeseca, do sredine kolovoza, javlja Jutarnji list.
Time je jasno dala do znanja tužiteljstvu da u idućih 30 dana mora okončati istragu o jednom od najintrigantnijih zločina u povijesti hrvatske kriminalistike. Naime, od ubojstva Jasmine Dominić, 21-godišnje studentice zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti koja je ubijena u ljeto 2000., do otkrića njezina tijela u zamrzivaču obiteljske kuće u Novoj 2 u Palovcu, prošlo je gotovo 19 godina.

– Sutkinja istrage odlučila je produljiti pritvor jer i dalje postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela, ali više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke jer su u međuvremenu svi ispitani – rekao je za Jutarnji list Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda. Pavlic je potvrdio da su, po dozvoli suda, Smiljanu Srnec u pritvoru posjetili članovi obitelji (Smiljana ima majku, supruga i tri kćeri, od kojih su dvije maloljetne).
Tijekom istrage ispitani su članovi njezine uže obitelji i svi oni su prihvatili zakonsku blagodat te nisu svjedočili. Ispitani su i članovi šire obitelji, među ostalima ujak Smiljane Srnec koji je svojevremeno prvi otišao u policiju u Čakovec i prijavio da je Jasmina mogla biti žrtva kaznenog djela.
Tek nakon što je to učinio ujak, koji je bio angažirao i vidovnjaka, nestanak su prijavili i njezini roditelji, majka Katarina i otac Martin, koji je u međuvremenu preminuo.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 16.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.