Now Reading:
Predsjednik NK Varaždina Cvek: Momčad je ušla u formu u najvažnijem trenutku i to mi daje razlog za optimizam
Full Article 4 minutes read

Predsjednik NK Varaždina Cvek: Momčad je ušla u formu u najvažnijem trenutku i to mi daje razlog za optimizam

cvek

Bez obzira što je vrijeme katastrofalno, što više podsjeća na jesen nego na proljeće i izaziva pomalo depresivno raspoloženje, u NK Varaždinu sve je suprotno. Zapravo, u Zagrebačkoj 94 od silnog posla i uzbuđenja koje nosi subotnja utakmica sa Šibenikom ove vremenske neprilike niti ne osjećaju. Telefoni zvone na sve strane, svi traže ulaznicu više i uopće ne treba sumnjati kako će tekma godine napuniti stadion.

Onaj „filing“ nekadašnjeg prvoligaškog nogometa, kada su u nekadašnjem Varteksu u goste dolazili Dinamo, Hajduk, Aston Villa, Mallorca i drugi, itekako se osjeća. Predsjednik kluba Stjepan Cvek ne stigne odgovarati na telefonske pozive, ali baš kad smo započeli razgovor nazvao ga je izbornik Zlatko Dalić, tko zna od kuda, i pitao kakvo je raspoloženje i kako teku pripreme.
– A izborniku se moram javiti, našalio se Cvek pa privremeno prekinuo naš tek započeti razgovor.
Sigurno je kako jedan od glavnih mecena kluba ima pravo znati što se događa u momčadi, u klubu i oko njega. Nije dugo trajao taj razgovor i Cvek je nastavio svoju priču.

Atmosfera u klubu i u gradu je jako, jako, dobra i podsjeća na neka stara vremena. Momčad je pred kraj prvenstva ušla u formu što je itekako važno i daje razlog za optimizam. Sve je u našim rukama i zato moramo sve odraditi na najbolji način. Pune četiri godine sam tu i vjerujem kako ćemo konačno ostvariti san da postanemo prvoligaši.
Iako je u momčadi odlična atmosfera, ipak malo brine izostanak dva stopera, Senića i Stolnika, koji su „kartonirani“ i neće moći nastupiti.
 Istina, ali vraća se Ćelić koji je dugo bio stup naše obrane, a drugog stopera će valjda pronaći stručni stožer. Imamo dosta igrača u rosteru i nadam se da će Karačić odabrati najboljeg.

Puno se ovog proljeća pričalo o sucima koji su favorizirali Šibenčane. Za ovu utakmicu određen je Fran Jović iz Zagreba koji spada u elitnu kategoriju prvoligaških sudaca.
– Bez obzira na sve što se događalo, sve povike i prigovore na suđenje, sasvim je logično i korektno da ovu važnu utakmicu sudi najbolji hrvatski sudac.
Kod igrača je vidljiv ogroman motiv.
– Mislim da su apsolutno svjesni koliki je ulog u igri. Svi vide svoju priliku da konačno zaigraju u Prvoj ligi za koju su toliko „krvarili“ i zato uopće ne sumnjam kako će u subotu dati sve od sebe kako bi ostvarili svoj san – zaključio je predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

Rukometaši GRK Varaždin bit će podrška s tribina

Svi varaždinski sportaši također daju veliku podršku kolegama nogometašima u borbi za Prvu ligu. Naravno da će mnogi od njih u subotu biti na utakmici, a bit će tamo i rukometaši GRK Varaždin koji će, od seniora pa do najmlađih kategorija, u klupskim odorama glasnim navijanjem pomoći igračima Varaždina. Ne zna se za sada koliko će ih točno biti, ali kako rukometna akademija ima velik broj polaznika za očekivati je da će ih se skupiti stotinjak.

r.lukavečki/sjever.hr 16.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.