Now Reading:
Vatrogasci imali veliki broj intervencija u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Vatrogasci imali veliki broj intervencija u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

vatrogasci

Olujno nevrijeme pogodilo je tijekom vikenda veći dio Hrvatske. Od jutra 12. svibnja vatrogasci su angažirani na intervencijama oko uklanjanja stabala s prometnica, a jak vjetar rušio je krovove, prometne znakove i reklame, dok je zbog jake kiše zabilježeno podizanje vodostaja.

Vatrogasne snage poduzimaju sve potrebne radnje u otklanjanju posljedica nevremena koje je zahvatilo Hrvatsku. Najviše je intervencija zabilježeno na području Grada Zagreba, dok su u Karlovačkoj županiji poduzete pripremne radnje u obrani od poplava. U Vatrogasno operativno središte još pristižu podatci o broju intervencija – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Područje Zagrebačke županije zahvatilo je također jače nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom te je do 07:00 sati 13. svibnja u VOS zaprimljeno 14 intervencija uklanjanja stabala ili grana te saniranje krovišta. U ovim intervencijama sudjelovalo je 65 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz DVD-a Malunje – Hrastje, Kerestinec, VZG Sveta Nedjelja (DVD Rakitje), Dugo Selo, Jastrebarsko, Pribić, Črnilovec, Dubrava i Plešivica te JVP-a Ivanić-Grad.

I na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 8 intervencija većinom uklanjanja stabala ili grana, te čišćenja kolnika. U tim intervencijama sudjelovalo je 27 vatrogasaca sa 8 vozila iz Zagorske JVP te DVD-a Donja Šemnica, Vinagora, Brezova, Orehovica, Novi Golubovec, Radoboj i Lobor.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, jak vjetar se nastavlja i danas na području cijele Hrvatske. Hrvatska vatrogasna zajednica poziva građane na oprez prilikom kretanja na otvorenom.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.