Now Reading:
I Bandić stigao na predstavljanje novog priručnika o dojenju
Full Article 2 minutes read

I Bandić stigao na predstavljanje novog priručnika o dojenju

dojenje

U povodu nadolazećeg Međunarodnog dana obitelji, Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo i Ured za demografiju predstavili su najnovije aktivnosti u sklopu mjera demografske i zdravstvene politike Grada. Riječ je o novom opsežnom Priručniku za dojenje na čak šezdeset stranica koji potpisuju vrsni stručnjaci, a na usluzi je i Savjetovalište za planiranje obitelji.

„Uz savjetovališta u kojima rade vrhunski stručnjaci, u sklopu programa „Grad Zagreb – prijatelj dojenja“, postavljene su i klupice za dojenje, točnije njih pet u zagrebačkim kvartovima i domovima zdravlja, s ciljem da potaknemo mlade majke na dojenje te im olakšamo prirodno hranjenje djeteta u različitim dnevnim situacijama“, naglasio je dr. sc. Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo.

Prema zadnjim podatcima iz 2013. godine u Hrvatskoj oko 70 % majki isključivo doji svoju djecu do drugog mjeseca života, u razdoblju od trećeg do petog mjeseca života taj postotak pada na 58,2 %, a nakon navršenih šest mjeseci života isključivo dojenje prisutno je kod 19 % dojenčadi.

s.kalajdžija/sjever.hr 14.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.