Now Reading:
HDZ-ovi EU kandidati obišli početak radova na važnom projektu za razvoj turizma s obje strane granice
Full Article 2 minutes read

HDZ-ovi EU kandidati obišli početak radova na važnom projektu za razvoj turizma s obje strane granice

hdz

Plavi tim, Dubravka Šuica, Nikolina Brnjac i Tomislav Sokol, kandidata HDZ na EU izborima u utorak obilaze Krapinsko-zagorsku županiju. Nakon Velikog Trgovišća posjetili su Krapinske Toplice gdje je kandidatima načelnik općine i predsjednik HDZ Krapinske Toplice Ernest Svažić prezentirao strategiju razvoja općine. Nakon toga obilazak je nastavljen u Zagorskim selima na otvorenju radova na akumulacijskoj brani Vonarje/Sutlansko jezero.

-Ukupna vrijednost projekta FRISCO 2.1. (prekogranično usklađenje rizika od poplava), je 2,1 milijuna eura od kojih je 1,36 milijuna eura iz EU fonda za regionalni razvoj, a provode ga Hrvatske vode i Direkcija za vode Republike Slovenije – navode u HDZ-u. Šuica je govoreći o posjetu naglasila da se širom Hrvatske, pa tako i u Krapinsko-zagorskoj županiji, vide rezultati članstva u Europskoj uniji.

-Evo nas danas ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji. Obišli smo gotovo cijelu Hrvatsku, od Dalmacije preko Istre. Ono što je važno napomenuti je da se maksimalno koriste EU fondovi što je i premijer napomenuo. Uživo sam se uvjerila da u svakoj općini i svakom gradu postoje gradilišta aglomeracija, dječjih vrtića, inkubatora, velikih infrastrukturnih projekata, naših luka, Pelješkog mosta. Zaista su ogromne koristi od našeg članstva u EU i nadam se da to naši građani percipiraju – kazala je Šuica. Na novinarsko pitanje da li je s premijerom razgovarala da bi bila povjerenica u Europskoj komisiji odgovorila je da ne već da je fokus sam na pobjedi na izborima.

Govoreći o obilasku plave skupine Krapinsko-zagorske županije saborski zastupnik i predsjednik županijske organizacije HDZ-a, Žarko Tušek, rekao je da je ovo prilika da se govori o velikom broju nacionalnih projekata koje Vlada provodi u Zagorju. Govoreći o projektu gradnje akumulacijske brane odnosno revitalizacije Sutlanskog jezera rekao je da je to iznimno važno za razvoj turizma na tom području s obje strane granice.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.