Now Reading:
Stiglo upozorenje zbog jakog vjetra – udari do 100 km/h!!!!
Full Article 2 minutes read

Stiglo upozorenje zbog jakog vjetra – udari do 100 km/h!!!!

nevrijeme

Stožeri civilnih zaštita općina Veliki i Mali Bukovec uputili su apel mještanima obiju općina da do daljnjeg, zbog nepovoljnih vremenskih prilika i jakog vjetra, ne napuštaju svoje domove osim u slučaju prijeke potrebe. Posebice se to odnosi na djecu i starije osobe za koje se preporuča da budu na otvorenom što je manje moguće ili u pratnji odrasle ili neke druge osobe.

-Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda izdano je narančasto upozorenje za područje sjeverozapadne Hrvatske pa samim time i za Varaždinsku županiju. Najavljeni su olujni, lokalno mogući i orkanski udari sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Najjači udari vjetra 65-120 km/h. Prema dostupnim informacijama na području naše županije izmjereni su udari do 80, a prema istočnijim dijelovima županije mogući su udari i do 100 km/h. Zbog ovakve situacije , koja bi prema najavama mogla potrajati neko vrijeme molimo mještane na poseban oprez i strpljenje – izjavio je načelnik Općine Veliki Bukovec HSS-ov Franjo Vrbanić.

Njemu se pridružio i načelnik susjedne Općine Mali Bukovec, Darko Marković, koji je također uputio apel mještanima da je u ovom trenutku bolja i veća opreznost nego da dođe do neželjenih posljedica. Zamolio je sumještane na oprez i strpljenje i da prate putem sredstava informiranja daljnji razvoj događaja.

Slična je situacija u ostalim dijelovima sjeverozapadne Hrvatske budući je narančasto upozorenje izdano za Varaždinsku, Krapinsko-zagorsku, Međimurski, Koprivničko-križevačku i dijelove Zagrebačke županije te grad Zagreb.

s.kalajdžija/sjever.hr 13.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.