Now Reading:
Mladi dizajneri osvajali nagrade radeći sa tkaninama Varteksa
Full Article 2 minutes read

Mladi dizajneri osvajali nagrade radeći sa tkaninama Varteksa

varteks

U sklopu najvećeg hrvatskog festivala dizajna – Zagreb Design Week- u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu dodijeljene su nagrade studenticama Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu koje su najuspješnije kreirale i izradile prototipove odjevnih predmeta iz tkanina koje je donirao VARTEKS.

Dio je ovo projekta „Razvoj mladih dizajnera“ koji je pokrenut temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji Tekstilno-tehnološkog fakulteta Zagreb (TTF) i Modne i tekstilne kompanije VARTEKS d.d. (VARTEKS) čiji je osnovni cilj lakše uvođenje studenata u svijet mode i tehnologija, stvaranje mladih stručnjaka sa širokim spektrom znanja i razumijevanja cjelokupnog procesa dizajniranja i proizvodnje odjeće i pružanje mogućnosti stipendiranja studenata svih smjerova obuhvaćenih djelovanjem Fakulteta te njihovog zapošljavanja po završetku studija u Varteksu i drugih trgovačkim društvima u sektoru.

„Projekt “Razvoja mladih dizajnera” nastao je kao segment šire platforme suradnje koju su formalizirali Sporazumom tvrtka Varteks d.d. i Tekstilno-tehnološki fakultet (TTF), a u okviru kojeg su na ovogodišnjem Zagreb Design Week-u studenti modnog dizajna TTF-a iskazali svoje kreativne potencijale izradom odjevnih predmeta s tkaninama proizvedenim u tvrtki Varteks. Fakultet podržava i potiče ovakve projekte jer se njima ostvaruje važna misija Sveučilišta i visokog obrazovanja, a to je transfer znanja, inovacija i tehnologije u gospodarski sektor.“, izjavila je dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Prof. dr. sc. Gordana Pavlović.

„Suradnja s TTF nam je izrazito važna jer želimo opet postati stožerna tvrtka hrvatske modne industrije, i zapošljavat ćemo mlade stručnjake. Zahvalni smo TTF na ukazanom povjerenju!“, istaknuo je predsjednik uprave Varteksa, Nenad Bakić.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.