Now Reading:
Maturantika 2019.: veliki mimohod maturanata ulicama grada, sportski dan i neizostavna quadrilla
Full Article 4 minutes read

Maturantika 2019.: veliki mimohod maturanata ulicama grada, sportski dan i neizostavna quadrilla

maturanti

Za maturante iz 16 srednjih škola u Varaždinskoj županiji i ove će godine od 20. do 22. svibnja biti organiziran program Maturantika 2019. Događanja tijekom tri dana zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin i PU varaždinska, a program su u Županijskoj palači u ponedjeljak, 13. svibnja, predstavili zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek.


– Gotovo 2.000 maturanata ove školske godine u Varaždinskoj županiji završava srednjoškolsko obrazovanje, a za sve njih ponovno organiziramo Maturantiku s konceptom okupljanja na jednome mjestu, u Parku mladih u Varaždinu. Program počinje u ponedjeljak, 20. svibnja, mimohodom maturanata gradskim ulicama, a s balkona Županijske palače će sve pažljivo promatrati žiri te odabrati najljepši maturantski kostim. Pobjednicima će biti u uručena nagrada, izlet u adrenalinski park Accredo u Zasadbregu. Utorak, 21. svibnja, je sportski dan, vježbat će se na spravama, a za tri najupornija i najizdržljivija maturanta su također pripremljene nagrade. U srijedu nas očekuje tradicionalno plesanje quadrille, za koju je ove godine izuzetno veliki interes. Imamo čak 1.000 prijavljenih učenika, koji će ove godine quadrillu plesati na Kapucinskom trgu. Pozivam sve maturante da dođu na programe Maturantike – istaknuo je zamjenik županaTomislav Paljak.

U odnosu na prošlogodišnju Maturantiku, novost je da je program u manjem obimu i to na zahtjev samih maturanata, navela je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

– Maturante će sva tri dana u Parku mladih na njihovo traženje zabavljati samo DJ, a novost je i to da će biti organizirano mjesto za čuvanje stvari te će biti puno veći broj volontera iz Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Uz to, u Parku mladih će biti moguće kupiti hranu i piće, pri čemu je osigurana bezalkoholna piva, dok će alkohol moći kupiti isključivo učenici koji će imati narukvicu, koja je dokaz da su punoljetni – napomenula je Sandra Malenica.

Program Maturantika pokrenut je na inicijativu PU varaždinske kao jedini takav program u cijeloj Hrvatskoj, istaknuo je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

– Zahvaljujem Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu što su nas podržali i ove godine te što ponovno organiziramo Maturantiku koja je važan doprinos sigurnosti maturanata i svih građana. Prošle godine smo imali jedan slučaj predoziranja alkoholom, što je zanemarivo u odnosu na broj učenika. Ove godine se očekuje veći broj učenika, a nadam se da će sve proteći u zabavi bez protupravnih ponašanja. Sva tri dana Maturantike će biti organizirane mještovite ophodnje sastavljene od policajaca, profesora i roditelja, a s ciljem da ova tri dana maturantima budu za pamćenje – zaključio je načelnik Benčić.  

PROGRAM

MATURANTIKA 2019.

ponedjeljak, 20. svibnja 2019.

            12,30 – 13,00 – Park mladih –  okupljanje maturanata

13,00 – 14,00 – Mimohod maturanata:

od Parka mladih, Hallerovom alejom, ulicom Vatroslava Lisinskog do Trga Miljenka Stančića, zatim Bakačevom, Gajevom ulicom prema Trgu kralja Tomislava, zatim do Franjevačkog trga gdje će se na balkonu palače Varaždinske županije nalaziti žiri koji će odabrati najljepši maturantski kostim, odlazak Kačićevom i Vrazovom ulicom prema Hallerovoj aleji do polazišta Parka mladih.


             14,00 – 14,15
 – Park mladih – proglašenje naj odore i uručenje nagrade             Nagrada: 23.05.2019. izlet u adrenalinski park Accredo  Zasadbreg

14,15 – 18,00 – Park mladih – nastup DJ-a (David Mašić)

utorak, 21. svibanj 2019.


            Sportski dan SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

14,00 – 18,00 – Park mladih – vježbanje na spravama uz stručno vodstvo     predstavnika 5 Star Fitness Centra – proglašenje triju najupornijih / najizdržljivijih i uručenje nagrada

– nastup DJ-a (David  Mašić)

srijeda, 22. svibnja 2019.


            Plesni dan NASILJE NE ŽELIM, QUADRILLI SE VESELIM!

12,00 – Trg kralja Tomislava ili Kapucinski  trg – maturanti plešu Quadrillu

14,00 – 18,00 – Park mladih– nastup DJ-a (David Mašić)

www.sjever.hr 13.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.