Now Reading:
HEP Zagorje Trekk – više od 1.200 sudionika
Full Article 3 minutes read

HEP Zagorje Trekk – više od 1.200 sudionika

zagorje trekk

Hep Zagorje Trekk otvorio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je pozdravio brojne okupljene na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku.

„Dobrodošli u Krapinsko-zagorsku županiju, našu Bajku na dlanu. Dobrodošli na najbolji trek i u najljepšu prirodu. Ovo je jedna sjajna sportska manifestacija, svi kapaciteti u okolici su maksimalno popunjeni i naša želja je da urpavo ovakvim manifestacijama budemo dodatna ponuda našim hotelima i ugostiteljima, a onda naravno i našim muzejima i svemu onome što imamo u našoj ponudi“ – rekao je župan Kolar.

Dobrodošlicu u Zabok je brojnim gostima poželio i gradonačelnik Ivan Hanžek, dok je predsjednik zabočkog Gradskog vijeća i član Organizacijskog odbora Hep Zagorje Trekka ŽarkoIvančić istaknuo je kako se u Zaboku okupilo više od 1.200 trkača iz Hrvatske i susjednih zemalja. „Izrazito smo ponosni brojem okupljenih, ali i činjenicom da su popunjeni i smještajni kapaciteti u okolici“ –  rekao je Žarko Ivančić te dodao kako je ova utrka zasigurno jedna od najboljih u Hrvatskoj.

HEP Zagorje Trek održan je u tri kategorije:  Utrka u kategoriji Challenger duga je 28 kilometara i namijenjena je profesionalcima i poluprofesionalcima. Pobjedenik je Goran Papeš iz Zagorje Adventure Team-a.

U kategoriji Active staza je duga 16 km i namijenjena je iskusnim i spremnijim natjecateljima, a pobjedu je odnio Ivan Lovrenčić iz Zagorje Adventure Team-a.

Staza u kategoriji Light duga je 8 km, te ja namijenjena rekreativcima, a najbrži je bio Martin Lončarić iz AK Zabok.

sjever.hr 13.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.