Now Reading:
Koalicija HNS-HSU pobjednik izbora u Lepoglavi
Full Article 2 minutes read

Koalicija HNS-HSU pobjednik izbora u Lepoglavi

hns

Prema neslužbenim rezultatima koalicija HNS-HSU je pobjednik izbora za Vijeća mjesnih odbora u Lepoglavi. Od ukupno 77 vijećnika koliko ih ima u 11 mjesnih odbora ta je koalicija osvojila 35 mandata ili 46 posto. HDZ je samostalno osvojio 23 mandata ili gotovo 30 posto. Tročlana koalicija odnosno SDP- Narodna stranka Reformisti – HSS 19 mandata ili 24 posto.

Prema tim istim rezultatima koalicija HNS-HSU samostalno je osvojila 4 mjesna odbora a HDZ i tročlana koalicija po dva. U tri mjesna odbora nitko nije osvojio većinu pa slijedi dogovor. Za očekivati je, prema neslužbenim informacijama, da bi do dogovora moglo doći između HNS-a i HDZ-a koji surađuju i na razini grada.

U slijedećim danima očekuju se prve analize i komentari rezultata, a službene informacije odnosno rezultati objavit će se sutra oko 10.00 sati na mrežnim stranicama grada.

Nije tajna da je koalicija SDP-Reformisti-HSS najavljivala pobjedu na izborima a koliko im je stalo do dobrog rezultata govori i podatak da su pretposljednjeg dana kampanje u Lepoglavu stigli i stranački čelnici Radimir Čačić i Davor Bernardić.

HNS je pak u petak na svom zadnjem predizbornom skupu najavio pobjedu.

s.kalajdžija/sjever.hr 12.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.