Now Reading:
Kastel: Nećemo kalkulirati u utakmici godine
Full Article 3 minutes read

Kastel: Nećemo kalkulirati u utakmici godine

kastel

Nakon iscrpljujuće i teške utakmice u Sigetu, koja je Varaždinu donijela tri boda, Karačić je igračima dao dva slobodna dana kako bi napunili „baterije“, odmorili se psihički i fizički za utakmicu godine sa Šibenikom koja će vjerojatno odlučiti o izravnom putniku u Prvu ligu. Naravno da su u varaždinskom taboru jučer s velikim zanimanjem osluškivali rezultat iz Šibenika koji je u posljednjim trenucima došao do tri boda protiv Kustošije.

Informacije govore da je na Šubićevcu bilo svega i svačega. Navodno je opet sudac bio u glavnoj ulozi. Kako je za trenera Karačića nedjelja „sveti“, obiteljski dan, nazvali smo njegova pomoćnika Zorana Katela koji se prvo osvrnuo na utakmicu protiv Dragovoljca.
– Opet je suđenje bilo loše, tendenciozno. Senić je dobio treći žuti i ajde, mogu reći da ga je možda i dobio zasluženo, ali drugi žuti, odnosno crveni, Stolniku zaista je nevjerojatan. Samo je rekao sucu „Zar nisi vidio da je prekršaj“, a on kao da je jedva dočekao da mu udjeli karton i pošalje ga u svlačionicu. Bio sam igrač i takva „komunikacija“ sa sucima je normalna, ali ovo…Isto tako, bez ikakva razloga isključio je trenera Karačića koji je nakon gola Benka rekao protivničkom treneru „E sad ćemo ući u Prvu ligu“. Ipak bit će na klupi u subotu, najvjerojatnije će dobiti samo opomenu – pričao je Kastel „dogodovštine“ iz Sigeta.

Na stoperskim pozicijama sada neće biti Stolnika i Senića pa je sasvim logično kako će na njihova mjesta Zebić i Ćelić. Drugog izbora Karačić nema.
– Naravno da nemamo drugog izbora, imamo i još neke ozlijeđene igrače. Ne znam kako ćemo se pokrpati, ali slijedi nam tekma u kojoj se nitko nema pravo žaliti na ozljede. Sigurno je da će stisnuti zube. Takve utakmice se ne propuštaju.
Varaždin ima dva boda prednosti, ne mora juriti pobjedu, ali Kastel tvrdi da neće igrati na bod.
– Ma kakav bod? Ne možemo kalkulirati, idemo po pobjedu koja nas vodi u Prvu ligu. Pogubno bi bilo igrati na „nulu“, jer onda bismo morali u Sesvetama juriti pobjedu, a znate i sami da je Šibenik u posljednjem kolu domaćin Dinamu II. Domaćini smo, igramo pred našim navijačima koji su nas nosili cijelu ovu sezonu – zaključio je Kastel.

Nogometaši Varaždina sutra će održati dva treninga i to na stadionu Slobode, s obzirom da se pomoćni teren na Varteksu uređuje, a onda se od srijede vraćaju na svoj stadion. Sigurno je da će ovaj tjedan bit pun tenzija. Karačić i Kastel morat će biti vrlo oprezni, mudri, ali i lukavi kako bi smislili što bolju taktiku za Šibenčane koji će učiniti sve kako bi došli do bodova.

r.lukavecki/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.