Now Reading:
Druženje s građanima na Franjevačkom trgu u sklopu Europskog tjedna
Full Article 3 minutes read

Druženje s građanima na Franjevačkom trgu u sklopu Europskog tjedna

europski dani

Zašto je Europska unija važna, koje su njezine institucije i zašto je važno izaći na izbore za Europski parlament 26. svibnja, samo su neka od pitanja na koja su građani mogli dobiti odgovore u subotu, 11. svibnja, ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu.


U sklopu Europskog tjedna i Dana otvorenih vrata EU projekata održano je druženje s građanima pod nazivom „Ususret izborima za Europski parlament“, a ciljem promocije kampanje „Ovaj put biram“ kojom se građane potiče da izađu na izbore za Europski parlament. 


Na druženju su bili i župan Radimir Čačić, savjetnica Natalija Martinčević, kao i zamjenik župana Robert Vugrin.


Građanima su dijeljeni promotivni i informativni materijali o Europskoj uniji, korisne brošure o putovanju po EU, letci, baloni koji su najviše razveselili djecu, kao i kokice u kutijama s EU logom. Na štandovima su izlagali učenici OŠ Petrijanec i Gospodarske škole Varaždin, a gudački trio iz Glazbene škole u Varaždinu pobrinuo se za prigodni glazbeni program.


Europski tjedan nastavlja se u utorak, 14. svibnja, kada će u Županijskoj palači u Varaždinu u 10 sati početi predavanje „Članstvo u Europskoj uniji – političke i financijske mogućnosti i perspektive“. U četvrtak, 16. svibnja, od 11 do 13 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače bit će održana prezentacija „Varaždinska županija – primjer uspješnog korištenja mogućnosti financiranja iz EU fondova.


Istoga dana, u četvrtak u 18 sati, u atriju Županijske palače počet će European Pub Quiz, a u 20 sati program će završiti koncertom sastava Pulp Fiction.

www.sjever.hr 12.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.