Now Reading:
Zbog obnove škole u Martijancu “zaratili” načelnik Levak i župan Čačić
Full Article 3 minutes read

Zbog obnove škole u Martijancu “zaratili” načelnik Levak i župan Čačić

škola martijanec

Kampanja za EU izbore uzrokovala je sukob između varaždinskog župana i predsjednika Narodne stranke Reformisti, Radimira Čačića, te načelnika općine Martijanec, nezavisnog Dražena Levaka. Nakon što je Čačić na predizbornom skupu za EU izbore u Martijancu izjavio da „zahvaljujući načelniku škola opet neće imati jednosmjensku nastavu“, načelnik Martijanca Levak nije mu ostao dužan.

Naime, kako se navodi u priopćenju Reformista, Čačić je prozvao Levaka da je pogazio svoju riječ jer je prije početka obnove škole on, kao načelnik financirati pola iznosa obnove škole u iznosu od 7,5 milijuna kuna.

-Sa sadašnjim načelnikom dogovorili smo da županija obnovi školu, a drugi dio škole, u iznosu oko 7.5 milijuna kuna, što čini otprilike pola cijelog iznosa, financirati će općina. Županija je napravila sve pripreme, napravila projekt, prijavila projekt, dobili smo EU novac i dali svoj novac te svoj dio priveli kraju. Za to cijelo vrijeme općina nije napravila ništa – naveo je Čačić u priopćenju dodajući da zbog toga što općina nije ispoštovala svoj dio dogovora neće se moći organizirati nastava u jednoj smjeni.

Na te riječi nije mu ostao dužan Levak koji je, također kroz priopćenje, kazao kako je iz svega vidljivo da Čačić ne poznaje za što je po zakonu zadužena županija.

Jasno mi je da čovjek ne može sve znati sve pa čak i jedan vrlo uvaženi čovjek i političar kao što je Radimir Čačić, a koji očito ne poznaje zakone i djelokrug Županije. Jer da poznaje zakone, znao bi da je Republika Hrvatska sukladno članku 96.st.2. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, svoja osnivačka prava nad Osnovnom školom Martijanec prenijela na Varaždinsku županiju pa sukladno tome ona jedina ima zakonsku obvezu osigurati jednosmjensku nastavu u Osnovnoj školi Martijanec – pojasnio je Levak te dodao da ako županu to nije poznato, neka se o toj obvezi informira kod HDZ-ovog pročelnika Miroslava Huđeka zaduženog za obrazovanje u Varaždinskoj županiji koji će mu, zaključio je Levak, znati to pojasniti.

radimir čačić

Levak mu je ujedno poručio da, ako Varaždinska županija nije u mogućnosti jedino u Osnovnoj školi Martijanec osigurati jednosmjensku nastavu, neka to javno i kaže-

-Suglasni smo da to izvrši Općina Martijanec, naravno uz prethodni prijenos osnivačkih prava na Općinu Martijanec kao što su to već zatražile i druge JLS s područja Varaždinske županije – završio je načelnik Levak.

s.kalajdžija/sjever.hr 11.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.