Now Reading:
Život uz D2 cestu sve teži! Užurbano se traži rješenje da se smanji teretni promet
Full Article 2 minutes read

Život uz D2 cestu sve teži! Užurbano se traži rješenje da se smanji teretni promet

d2 cesta

Rješavanje problema povećanog teretnog prometa na dionici državne ceste D2, koja prolazi kroz općine Cestica, Petrijanec i Sračinec do Varaždina, mora biti lišeno bilo kakve stranačke pripadnosti, a jedini interes nam svima treba biti interes naših mještana koji žive uz državnu cestu D2 i koji se već mjesecima suočavaju s problemom koji hitno treba riješiti – poručili su načelnici općina Cestica i Sračinec, Mirko Korotaj i Božidar Novoselec, koji su prije nekoliko dana inicirali uspješno prikupljanja potpisa potpore mještana spomenutih općina.

Potpisi potpore stižu iz svih triju općina, a zajedničko je da mještani nisu opterećeni tko i zašto traži njihovu potporu već žele rješenje.
Na tom tragu Korotaj i Novoselec nastavili su s konstruktivnim aktivnostima, za što su dobili veliki broj potpisa potpore, kako bi se izmijenio Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona koji je 26. veljače potpisao ministar prometa Oleg Butković.

U četvrtak je poslana peticija prema nadležnom ministarstvu, a znak podrške mještanima triju općina, te načelnicima Korotaju i Novoselcu, dali su i načelnici Petrijanca Željko Posavec, Brezničkog Huma Zoran Hegedić, Trnovca Bartolovečkog Zvonko Šamec i Vinice Marjan Kostanjevec.

– Prikupljeni potpisi potpore nisu tema za politizaciju kako bi neki htjeli to prikazati već dodatan „poticaj“ kako bi se iznašlo zadovoljavajuće rješenje i za sigurnost svih građana – poručili su načelnici Novoselec i Korotaj te zahvalili ostalim načelnicima, koji predstavljaju različite političke opcije, na podršci.

s.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.