Now Reading:
Za rekonstrukciju državne ceste kod Zaboka stiže gotovo 27 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Za rekonstrukciju državne ceste kod Zaboka stiže gotovo 27 milijuna kuna

butkovic

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković u petak je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture prisustvovao potpisivanju Ugovora za radove na rekonstrukciji državne ceste D1 uz industrijsku cestu u Zaboku.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta d.o.o., Josip Škorić potpisao je Ugovor s predstavnikom izvođača radova, tvrtkom Zagorje gradnja d.o.o., uz nazočnosti ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića i saborskog zastupnika, Žarka Tušeka.

„Drago mi je što danas svjedočimo potpisivanju još jednog važnog ugovora za Krapinsko-zagorsku županiju. Bitno je reći kako ova dionica već dugi niz godina ima potrebu za temeljitom obnovom, budući da postojeće stanje ove ceste nije pratilo razvitak, odnosno izgradnju industrijske zone što sada predstavlja opasnost za sve sudionike u prometu, posebno jer je ova dionica izrazito prometna.“ rekao je ministar Butković te dodao kako o pokrenutom velikom investicijskom ciklusu u promet u Hrvatskom zagorju svjedoče i drugi infrastrukturni projekti poput rekonstrukcije i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić-Zabok i završetka brze ceste prema Zlatar Bistrici. Ministar Butković je naglasio kako su ova ulaganja još jedan od pokazatelja kako Republika Hrvatska vodi računa o ravnomjernom razvoju svih hrvatskih krajeva.

SONY DSC

Ugovorom je predviđena rekonstrukcija trase državne ceste D1, duljine 3,1 km i usklađenje postojećih te izgradnja novih priključaka (raskrižja) na državnoj cesti D1.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 26,8 milijuna kuna (bez PDV-a), a predviđeni rok za njihovo izvođenje je godinu i pol dana.

www.sjever.hr 10.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.